DØDE: St. Thomas ble funnet død i sin egen leilighet i fjor høst. Ifølge leger døde han av en uheldig blanding reseptbelagte medisiner.  Foto: SCANPIX
DØDE: St. Thomas ble funnet død i sin egen leilighet i fjor høst. Ifølge leger døde han av en uheldig blanding reseptbelagte medisiner. Foto: SCANPIX Vis mer

- Han ville døyve problemene med piller

St. Thomas fikk psykologavslag 52 ganger før sin død.

SEHER.NO: Thomas Hansen, alias St. Thomas, ble funnet død i sitt eget hjem i fjor høst og legene konkluderte med at den anerkjente artisten døde som følge av en uheldig blanding reseptbelagte medisiner.

I et ferskt intervju med bladet Psykisk Helse snakker nå foreldrene til Hansen ut, og avslører at sønnen lenge slet med alvorlige psykiske problemer.

- Når en gutt sitter bak jakka si i garderoben i barnehagen hele dagen, er det noe galt. men det var ingen som sa ifra til oss. Han ble misforstått og oppfattet som tverr, sier moren, Beth Hansen, til bladet ifølge Dagbladet.

Ifølge pappa Terje Hansen fikk ikke sønnen den hjelpen han trengte. Foreldrene skal også ha funnet 52 avslag fra psykologer hjemme hos Thomas etter hans bortgang, skriver bladet.  

- Han hadde 52 avslag fra psykologer liggende hjemme. Det var vel alle på lista med kommunal avtale, sier Hansen, og legger til:

- Thomas døde av overmedisinering av seg selv. Han ville døyve problemene med selvmedisinering, både piller og alkohol, sier han.

Artisten startet sin musikerkarriere mens han studerte i Bergen, og fikk sitt store gjennombrudd på Quart-festivalen i 1999. Men selv i denne perioden og langt tidligere i livet skal han ha vært mye syk.

- Vi kunne ikke noe om psykisk lidelse, det var ingen som snakket om det da. Seinere har jeg forstått at den beste formen for terapi er å roe den det gjelder ned og gi ham en klem, sier pappa Terje.

Nå ønsker Thomas` foreldre å hjelpe andre med psykiske problemer, ved å starte et minnefond i sønnens navn. Inntektene fra salget av musikken hans skal gå til arbeidet for å bedre psykisk helse for barn og unge.  

- Over to hundre har engasjert seg i minnefondet. Det er en god støtte for oss. Kanskje vi kan hjelpe noen, sier Terje.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Jeg er virkelig sjokkert