Kelly Osbourne om Ozzy:

- Han vil være en del av verden igjen

35-åringen avslører hvordan det går med faren etter Parkinson-diagnosen.

ALVORLIG DIAGNOSE: Det var i januar at det ble kjent at rockestjernen Ozzy Osbourne har fått Parkinson. Nå deler datteren Kelly Osbourne en oppdatering om hvordan det står til med faren og sykdommen. Her er de to avbildet på et arrangement i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG DIAGNOSE: Det var i januar at det ble kjent at rockestjernen Ozzy Osbourne har fått Parkinson. Nå deler datteren Kelly Osbourne en oppdatering om hvordan det står til med faren og sykdommen. Her er de to avbildet på et arrangement i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av januar kom den triste nyheten om at rockestjernen Ozzy Osbourne (71) hadde fått den alvorlige diagnosen Parkinson. Den gang kunne kona, Sharon Osbourne, fortelle at 71-åringen har fase to av sykdommen.

Ifølge Store Norske Leksikon fører Parkinson til redusert evne til å gjøre viljestyrte bevegelser, muskelstivhet og skjelving. Disse symptomene skyldes først og fremst en nedsatt mengde dopamin i hjernens såkalte basalganglier. Ved sykdommen mister man også hjerneceller, noe som i de fleste tilfeller ikke har en kjent årsak.

Osbourne var innlagt på sykehus i februar i fjor, etter komplikasjoner som oppsto etter influensa. Selv fortalte 71-åringen at han fikk diagnosen da, etter lungebetennelse og et fall i hjemmet deres i Los Angeles. For tiden går rockestjernen på Parkinson-medisiner og kona har fortalt at neste steg er å reise til en klinikk i Sveits som spesialiserer seg på immunforsvaret.

VAR SYK: En av vårens «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Har fått behandling

Siden den gang har det vært nokså stille rundt sykdommen til 71-åringen, men nå gir datteren, Kelly Osbourne (35), en oppdatering om helsetilstanden til faren.

Det gjør hun i et intervju med Entertainment Tonight. 35-åringen forteller at Ozzy har det veldig bra, og avslører at han nylig gjennomgikk en stamcellebehandling i Panama.

Ifølge Norsk Helseinformatikk innebærer en stamcelletransplantasjon at man ødelegger kroppens egne stamceller og deretter fyller på med friske stamceller fra en donor. Stamcelletransplantasjon kan også bruke celler fra egen kropp som tas ut, for så å settes inn igjen etter at syke celler er fjernet.

FAMILIE: Her er Kelly Osbourne avbildet sammen med faren Ozzy Osbourne og moren Sharon Osbourne i januar. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Her er Kelly Osbourne avbildet sammen med faren Ozzy Osbourne og moren Sharon Osbourne i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å se fremdriften han har gjort etter behandlingen med stamceller er forbløffende. Han vil opp og stå. Han vil gjøre ting. Han vil være en del av verden igjen. Han går bedre. Han snakker bedre. Symptomene hans har blitt færre. Han bygger opp muskelstyrken som han trenger etter ryggoperasjonen, fortsetter hun.

Videre forteller Kelly at alt begynner å falle på plass igjen, og at det har gitt familien mye håp. Hun legger ikke skjul på at familien er svært takknemlige overfor legene som hjelper Ozzy.

- Han er klar for å komme seg ut av huset, men nå kan han ikke komme seg ut av huset. Han sier til meg: «Jeg har vært i karantene i nesten to år, men nå har jeg det bedre, og så er hele verden i karantene», forteller Kelly, og refererer til den alvorlige corona-pandemien som verden står overfor.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

- Vanskelig å ikke se ham

Til tross for de positive nyhetene om faren sin, innrømmer Kelly at det er vanskelig å være borte fra foreldrene sine og at hun har grått over at hun må holde seg unna dem for tiden.

- Jeg er vant til å se dem hver dag og være sammen med dem hele tiden. Jeg har brukt nesten hver dag det siste året sammen med faren min, og det er vanskelig å ikke se ham, forteller hun.

Forrige uke delte imidlertid 35-åringen et innlegg på Instagram av at hun var på besøk hos foreldrene sine. I innlegget skrev Kelly at det var første gang hun fikk se dem på hele tre uker.

«På dette tidspunktet vil jeg ta det jeg kan få. De har det bra og er trygge for nå. Tusen takk for deres gode støtte og kjærlighet. Vi skal komme oss gjennom dette sammen. Jeg elsker dere alle. Vær trygge», skrev hun.

På bildet ser man Kelly og foreldrene holde god avstand fra hverandre, og de alle er avbildet med munnbind godt plassert foran ansiktet.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Fansen raser etter «uspiselig» intervju

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer