- Han var veldig stolt av meg

Harald Eia takker sin avdøde far, Gunnar, for all støtten han fikk.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I juni 2004 gikk Gunnar Eia, faren til komiker og «Brille»-programleder Harald Eia (49), bort. Han ble 77 år gammel. I fjorårets sesongavslutning av TVNorge-porgrammet, benyttet Eia sjansen til å dedisere programmet til sin avdøde far.

TAKKER FOR STØTTEN: Her er far og sønn Eia avbildet sammen i 1997. Gunnar Eia døde i 2004, og da Harald avsluttet fjorårssesongen av TVNorge-programmet Brille, dediserte han programmet til faren. Foto: NTB Scanpix
TAKKER FOR STØTTEN: Her er far og sønn Eia avbildet sammen i 1997. Gunnar Eia døde i 2004, og da Harald avsluttet fjorårssesongen av TVNorge-programmet Brille, dediserte han programmet til faren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SUPERDUO: Harald har laget mange TV-programmer med sin makker, Bård Tufte-Johansen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SUPERDUO: Harald har laget mange TV-programmer med sin makker, Bård Tufte-Johansen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- All nysgjerrighet og spørrelyst har jeg fra ham, og jeg håper jeg har klart å videreformidle det her i «Brille». Derfor vil jeg gjerne få lov til å dedisere dette programmet til faren min, sa han.

Til Seoghør.no utdyper Eia hvorfor han valgte å hylle faren i TV-programmet.

- Jeg følte at det var en fin ting å gjøre. Jeg hadde lyst til å si det, og tenkte også at seerne syntes det var ålreit å se at interessen min for dette er noe som kommer innenfra. At det ikke bare er sånn kynisk TV, men at jeg bryr meg om disse tingene fordi jeg har fått det inn med morsmelken.

Saken fortsetter under bildet.


Gunnar Eia var førsteamanuensis ved Oslo Ingeniørhøgskole frem til pensjonsalder. Han gjorde også flere gjesteopptredener i sønnen Haralds NRK-program «Åpen post». Men selv om Harald valgte en helt annen karriere enn ham selv, var han veldig stolt av sønnen.

- Faren min var veldig opptatt om jeg skulle få fast jobb i NRK. Det var det han tenkte på. «Ja vel. Fint program, men har du fått tilbud om fast jobb?» sa han. Men han var veldig stolt av meg og veldig fornøyd. Han var en klok mann som skjønte at det var nye tider med nye yrker og karrierer. Så han støttet meg veldig.

Eia forteller at faren lærte ham mye gjennom livet. Ikke bare faglige ting, men også om hvordan man skal være som menneske.

Saken fortsetter under bildet.


- Han lærte meg mye om naturen og sånn. Også lærte han meg å være tolerant mot andre mennesker. Faren min var et veldig tolerant og åpent menneske, og han dømte nesten aldri noen nord og ned. Han sa alltid: «Nei, han virker kanskje litt sur, men han er nok mer usikker.», sier Eia til Seoghør.no.

I år har Eia vært aktuell med sitt nye TV-program, «Årsrevyen», på TVNorge. I programmet har Eia samlet flere av landets mest populære kjendiser, som har gjettet seg fram til sakene som preget nyhetsåret 2014.

Se video: Harald Eia avslører sin egen favoritt-rollefigur:


LES OGSÅ: Dediserte «Brille» til sin døde far

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer