STOR SUKSESS: Patrick Swayze og Jennifer Grey tok verden med storm i dansefilmen "Dirty Dancing" fra 1987. Foto: Stella Pictures
STOR SUKSESS: Patrick Swayze og Jennifer Grey tok verden med storm i dansefilmen "Dirty Dancing" fra 1987. Foto: Stella PicturesVis mer

- Han var størst

"Skal vi danse"-Alexandra glemmer ikke da hun så avdøde Patrick Swaye for første gang...

SEHER.NO: - Det var synd å høre om Patrick Swayzes død. "Dirty Dancing" er en av favorittfilmene mine, som jeg har sett flere ganger. Det var den første filmen jeg som liten jente fikk på VHS-kassett, som var bare min, sier "Skal vi danse"-utøveren Alexandra Kakurina til Seher.no.

Kakurina - som for tiden forbereder seg til lørdagens "Skal vi danse"-premiere sammen med den tidligere "Casino"-generalen Hallvard Flatland - husker hun lot seg imponere av dansingen til Swayze.

- Jeg var aldri avstandsforelsket i ham, men han ganske flink til å danse. Han var jo størst da filmen kom ut, sier Kakurina til Seher.no

"Skal vi danse"-dommer Trine Dehli Cleve (45) husker Swayze som definisjonen på en av de "kule unge gutta" på 80-tallet.

- Jeg husker jeg hadde kommet hjem til Norge fra London da jeg så "Dirty Dancing" første gang og syntes den var bra. Men det ble ikke like mye dansefeber i Norge etter denne filmen som det ble av "Saturday Night Fever", sier hun til Seher.no.

Døde i eget hjemEtter å ha kjempet mot kreftsykdommen i bukspyttkjertelen i 20 måneder, døde "Dirty Dancing"-stjernen Patrick Swayze i sitt hjem i Los Angeles natt til tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Patrick døde i fred med familien ved sin side, sier hans PR-talsmann Anett Wolf.

De siste dagene ble Swayzes form stadig verre. Ifølge en kilde nær familien var han avhengig av rullestol for å komme seg rundt og oksygenmaske for å puste.

Likevel nektet han å oppsøke sykehuset.

- Patricks kroppsfunksjoner ser ut til å slutte å virke. Men han fortalte Lisa (kona, red. anm.): "Jeg nekter å dø på sykehuset. Dette vil jeg gjøre på min måte - i vårt hjem og i min egen seng, sa en kilde til bladet National Enquirer.

Selv etter at han fikk den dødelige kreft-diagnosen fortsatte Swayze å jobbe som skuespiller i TV-serien "The Beast".

LES OGSÅ: Slik husker Jennifer Grey Swayze
Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Patrick Swayze døde i sin egen seng