- Han var rusfri for en uke siden

Venner av Philip Seymour Hoffman er i sjokk etter dødsfallet.

FILMSTJERNE: Philip Seymour Hoffman var best kjent for rollen som Truman Capote i filmen «Capote». Rollen sikret han også en Oscar. Foto: Stella Pictures
FILMSTJERNE: Philip Seymour Hoffman var best kjent for rollen som Truman Capote i filmen «Capote». Rollen sikret han også en Oscar. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den anerkjente skuespilleren Philip Seymour Hoffman ble funnet død på badet sitt i New York søndag formiddag. Det melder avisen The Wall Street Journal.

Skuespilleren som er mest kjent for rollen som Truman Capote i filmen «Capote», ble 46 år gammel.

Dødsårsaken var lenge uklar, men nå skal man ifølge New York Times ha kommet frem til at stjernen døde av en overdose av heroin. På baderommet, ved siden av Hoffman, skal man ha funnet minst to plastposer med det narkotiske stoffet.

OVERDOSE: Ifølge flere amerikanske medier døde Hoffman av en overdose av heroin. Skuespillerens kropp obduseres mandag, men stjernen skal ha blitt funnet med en sprøyte i armen. Foto: ZUMAPRESS.com
OVERDOSE: Ifølge flere amerikanske medier døde Hoffman av en overdose av heroin. Skuespillerens kropp obduseres mandag, men stjernen skal ha blitt funnet med en sprøyte i armen. Foto: ZUMAPRESS.com Vis mer

Hoffman skulle egentlig ha hentet barna sine på søndag formiddag, men dukket ikke opp. Da reiste manusforfatteren David Katz og ytterligere en person til leiligheten og fant Hoffman livløs på baderomsgulvet. De ringte politiet og leverte sin forklaring.

- Jeg traff ham forrige uke og da var han rusfri, sier David Kaltz, til avisen.

New York Times hevder filmstjernen ble funnet med en sprøyte i armen.

Se video:

 

 

Filmstjernen har i tidligere intervjuer snakket ut om narkotikamisbruket sitt.

- Jeg tok inn på rehab og ble rusfri da jeg var 22 år gammel, sa Hoffman til AP i 2006.

I fjor skal «Hunger Games»-stjernen på nytt ha sjekket inn på rehab etter å ha startet å misbruke heroin.

Stjerner i sorg

Superstjernene er i sjokk over dødsfallet, og flere har skrevet twitter-meldinger om nyheten.

- Jeg har ingen ord. Du vil bli savnet, skriver «Bundy»-skuespilleren Christina Applegate.

- Å nei, jeg har nettopp hørt nyheten om at Philip Seymour Hoffman er død. For et hardt slag for industrien, og selvsagt mest av alt for familien hans, skriver skuespilleren Stephen Fry.

- Phillip Seymour Hoffman var en av de største skuespillerne i vår tid, skriver Zach Braff.

- Dette er en grusom dag. Hvil i fred Philip Seymour Hoffman, skriver «Moderne Familier»-skuespilleren Eric Stonestreet.

- Så trist av nyhetene om dødsfallet til #PhilipSeymourHoffman. Det er et sant tap for filmindustrien, skriver Jack Osbourne.

NARKOTIKAPROBLEM: I fjor skal «Hunger Games»-stjernen på nytt ha sjekket inn på rehab etter å ha startet å misbruke heroin. Foto: Stella Pictures
NARKOTIKAPROBLEM: I fjor skal «Hunger Games»-stjernen på nytt ha sjekket inn på rehab etter å ha startet å misbruke heroin. Foto: Stella Pictures Vis mer

Lang karriere

Hoffman har jobbet som skuespiller siden 1991, og spilt i en rekke storfilmer. Han er for tiden aktuell på norske kinoer med «The Hunger Games: Catching Fire», hvor han spiller mot blant andre Jennifer Lawrence.

De to neste Hunger Games-filmene skal være ferdig innspilt, og der er Hoffman også med i rollen som Plutarch Heavensbee.

Hoffman etterlater seg en sønn og to døtre. Ifølge CNN skal filmstjernens kropp obduseres mandag.

LES OGSÅ:  Nytt sjokk-dødsfall i Hollywood

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer