- Han var paranoid og engstelig før han døde

Nye dokumenter avslører Michael Jacksons sinnstilstand i tiden før dødsfallet.

DÅRLIG FORM: Michael Jackson skal ha slit psykisk i tiden før den planlagte «This Is It»-turneen i 2009. Hans ansatte var også bekymret for hans medisinavhengighet.  Foto: Fame Flynet
DÅRLIG FORM: Michael Jackson skal ha slit psykisk i tiden før den planlagte «This Is It»-turneen i 2009. Hans ansatte var også bekymret for hans medisinavhengighet. Foto: Fame Flynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Michael Jackson blir beskrevet som et «følelsesmessig paralysert kaos» som var «livredd» før sin siste turné «This Is It» i 2009. Dette ifølge nye dokumenter som har kommet frem under en ny rettssak som følge av popstjernens død. 

Det er konsertarrangøren AEG som saksøkes av forsikringsselskapet Loyds of London. De mener arrangøren sikret seg forsikringen på falsk grunnlag og at de la skjul på at de egentlig var svært bekymret for om MJ ville klare å gjennomføre alle de planlagte opptrednene. 

Michael Jackson døde 25. juni 2009 før han fikk gjennomført turneen, og forsikringsselskapet måtte ut med over 100 millioner kroner i erstatning.

Avisen Los Angeles Times har fått tilgang på en rekke emailer mellom sjefer i underholdningsselskapet som var bekymret for de planlagte konsertene.  

Showets regissør Kenny Ortega skrev i en mail til AEG at han mente stjernen var langt nede og trengte profesjonell hjelp. 

- Det er sterke tegn på paranoia, stress og tvangstanger. Jeg tror det beste vi kan gjøre er å skaffe en god psykolog for å vurdere ham, skrev Ortega til en sjef i AEG ifølge Daily Mail.


Ortega var også stjernens venn i over 20 år og ønsket å hjelpe Michael.

- Det er akkurat som om det er to mennesker der inne. En som prøver å holde fast ved alt han var og fortsatt kan være og en i dette svake og trøblete sinnelaget. Han trenger profesjonell hjelp.

AEG-sjefene ønsket at Jackson skulle gjennomføre konsertene og skal ikke ha tatt hensyn til vennenes bekymring. Et besøk på stjernens hotellrom skal ytterligere ha forsterket mistanken om at ikke alt sto bra til med «Thriller»-stjernen.


- MJ har låst seg inn på rommet sitt. Han er full og motløs. Jeg prøver å få ham edru. Jeg skrek til ham så høyt at veggene skjelver. Han er et følelsesmessig og paralysert kaos full av dårlig selvtillitt og tvil nå som det nærmer seg showtime, skriver AEG-sjef Randy Phillips i en email. 

Det er ventet flere avsløringer etterhvert som rettssaken fortsetter.

Det har vært en tøff tid for Jackson-familien. I tillegg til de siste avsløringene har det vært full krig internt i familien. Paris Jackson raste mot onkelene og tanten da de påsto at moren Katherine hadde hatt slag. Jermaine Jackson har tatt tapet av broren svært tungt og fikk sammenbrudd før turnéstart.

Popstjernens bortgang førte til flere søksmål. Mest kjent var rettssaken mot Michaels lege Conrad Murray som til slutt ble funnet skyldig i uaktsomt drap.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Villig til å overta Michael Jacksons barn  


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer