GLAD I EN FEST: Selv om Rourke har lagt den dårlige oppførselen bak seg, er han fremdeles kjent for å være en av Hollywood-skuespillerne som sjelden sier nei til en fest. Foto: All Over Press
GLAD I EN FEST: Selv om Rourke har lagt den dårlige oppførselen bak seg, er han fremdeles kjent for å være en av Hollywood-skuespillerne som sjelden sier nei til en fest. Foto: All Over PressVis mer

- Han var ond

Nå snakker Mickey Rourke ut om den voldelige stefaren.

SEHER.NO: Hollywood-skuespilleren Mickey Rourke (56) hadde i fjor enorm suksess med filmen "The Wrestler", hvor han spiller en avdanket fribryter.

Filmen markerte et stort comeback for den legendariske skuespilleren, som med sitt dårlige rykte og oppførsel delvis ødela karrieren sin på 90-tallet.

Nå forteller den Oscar-nominerte skuespilleren om sin dårlige oppvekst, og at han på et tidspunkt var i ferd med å nå bunnen som følge av avhengighet og mishandling.

Det er i boken "One Can Make a Difference: How Simple Actions Can Change the World", som er skrevet av Ingrid E. Newkirk, at 56-åringen åpner seg om barndommen - da han ble rundhjult av sin egen stefar - og hvordan det har preget han til i dag.

"Stefaren min brukte å knuse hodet mitt kun fordi han fikk lyst til det. Han var stor, veldig stor, og ond. Og han mishandlet moren min fysisk. Jeg hatet faenskapen for at han såret henne, og for at han gjorde henne redd. I årevis ville jeg ikke annet enn å ta ham", forteller Rourke i boka, ifølge Fox News.

56-åringen forteller at sinnet hans etterhvert begynte å gå utover tilfeldige mennesker.

"Jeg kunne ikke slå stefaren min, så jeg begynte vel å la det gå utover alle mulige andre over tid. Da jeg ble voksen, sloss jeg hvor som helst, når som helst, for hva som helst. Se på meg i sidesynet, og du er borte. Jeg brydde meg ikke om konsekvensene. Jeg drakk og tok dop. men i tillegg var jeg sint og gal og skammet meg over hvordan jeg hadde blitt behandlet", forteller han åpenhjertig i boken.

Rourke forteller videre at det gikk så langt at regissører nektet å jobbe med ham, og at han endte opp med å ødelegge alt fra skuespillerkarrieren til ekteskapet sitt med modellen Carre Otis - før han til slutt vurderte å ta sitt eget liv.

Til slutt innså skuespilleren at han trengte hjelp, og det fant han i en prest og en psykolog.

"Jeg møtte en prest en stund, en fantastisk en som forhindret at jeg blåste av meg hodet. Vi satt i kjelleren, han sjenket meg et glass vin, vi røyket sigaretter, og så ba vi. Men jeg trengte en psykolog også, så jeg plaget meg selv til å gå."

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her mister han all vedighet