Gunhild Stordalen:

- Han var mitt livs store kjærlighet

Gunhild Stordalen takker eksmannen for «alt».

TAKKNEMLIG: Gunhild Stordalen og eksmannen Petter Stordalen har bevart det gode forholdet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TAKKNEMLIG: Gunhild Stordalen og eksmannen Petter Stordalen har bevart det gode forholdet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2019 sjokkerte Gunhild (43) og Petter Stordalen (59) «alle» da de annonserte at de hadde gått hver til sitt og skulle flytte fra hverandre.

- Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, uttalte både Gunhild og Petter i en felles pressemelding.

I et ferskt intervju med A-magasinet åpner hun seg ytterligere opp om forholdet til eksmannen i dag, hva han har betydd for henne og ikke minst gir hun en statusoppdatering på helsen.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, fortalte Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun hadde fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

- Skylder ham alt

Begge har flere ganger, i etterkant av bruddet, presisert at de har beholdt det gode vennskapet og alltid vil støtte hverandre.

Gunhild har tidligere vært ærlig om at hun kommer til å beholde hotellkongens etternavn, og at for hennes del så er det Petter eller ingen.

- Alle kjenner meg som en Stordalen. Jeg føler meg som en Stordalen. Og Petter behandler meg som en Stordalen og sier at jeg også får oppføre meg som en. Han var mitt livs store kjærlighet. Jeg skylder ham alt. Uten ham hadde det ikke vært noe Eat. Og heller ikke noe Gunhild. Jeg hadde «dauet», forteller 43-åringen til magasinet.

I 2013 startet Gunhild opp det som nå opptar mesteparten av hennes tid, nemlig Eat Foundation. Det hadde imidlertid ikke vært mulig uten eksmannens penger, ifølge henne selv.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen meldte at de flyttet fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

- Game over

I 2014 ble Gunhild diagnostisert med sykdommen systemisk sklerose, og har siden den gang vært svært ærlig og åpen om opp- og nedturene som fulgte i kampen mot den sjeldne bindevevssykdommen.

Hun har vært gjennom flere tøffe behandlingsrunder, blant annet en eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland. Høsten 2015 så det ut til at behandlingen virket, før tilbakefallet kom.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Fem år seinere, høsten 2020, begynte hun igjen å kjenne på symptomer, og sykehuset i Nederland kunne melde om dårlige tall.

- Jeg spurte: Hvis helvete er løs, kan jeg ta en tredje behandling? Legene svarte nei. Det ville ha vært game over.

Nå, over halvannet år senere, er hun imidlertid helt medisinfri, og ifølge henne selv:

- Friskere enn jeg har vært på 20 år, som hun sier til A-magasinet.

LES OGSÅ: Dette bruker han pengene sine på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer