LYS VED BASSENGET: Jenny Jenssen har tent lys for å minnes sin døde venn Tore Hansen. Hun og familien ferierer for tiden i Brasil.  Foto: Privat
LYS VED BASSENGET: Jenny Jenssen har tent lys for å minnes sin døde venn Tore Hansen. Hun og familien ferierer for tiden i Brasil. Foto: PrivatVis mer

- Han var mentoren min

Jenny rekker ikke hjem til bisettelsen. Nå tenner hun lys for Tore Hansen.

SEOGHØR.NO: Mandag døde Unit Five-vokalisten Tore Hansen av kreft. Han ble 63 år gammel.

En av Tores gode venner er kollegaen Jenny Jenssen (48). Slagerdronningen ferierer for tiden i Brasil. Se og Hør var i kontakt med henne like etter at hun hadde fått den triste nyheten.

- Vi fikk vite at Tore hadde blitt innlagt på Diakonhjemmet. Lenge håpet vi, og vi tente lys for Tore her i Brasil. Nå tenner vi lyset som et minne om ham, sier Jenny til Seoghør.no.

På bassengkanten i Natal står den sorte lykten med det tente lyset til minne om Tore.

- Dette er forferdelig trist. Jeg møtte Tore første gang da jeg var på konsert med Unit Five i 1977. Jeg ble blodfan med en gang. Senere ble vi gode venner og har møttes jevnlig gjennom årene, forteller Jenny.

Hun minnes Tore Hansen som et forbilde. 

- Han var mentoren min. Tore hadde alltid så mye å gi. Han var så full av overskudd. Norsk musikkbransje har mistet en svært viktig person med hans bortgang, sier Jenny Jenssen.

Da dødsfallet ble kjent mandag, var en rekke artister ute og mintes sin gode venn og kollega.

- Tore Hansen har betydd veldig mye for meg. Han var en direkte inspirator da jeg var yngre. Han gjorde at det ble lettere for meg å synge musikk på Nord-Norsk. Han var rett og slett en foregangsmann, sa Jørn Hoel til Seoghør.no mandag kveld.

Tore Hansen etterlater seg kone, en sønn og en datter.

LES OGSÅ: Tapte kampen mot kreften