- Han var ikke mottagelig for noe

Den norske komikeren fikk fullstendig panikk - på TV.

REDD: - Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så ille. Og det var jo kjedelig for Tommy at det ble som det ble. Han klarte ikke gjøre noe, unntatt å klamre seg fast til tauet. Han var redd det ikke skulle holde, sier Harald Brattbakk til Seher.no. Foto: TVNorge
REDD: - Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så ille. Og det var jo kjedelig for Tommy at det ble som det ble. Han klarte ikke gjøre noe, unntatt å klamre seg fast til tauet. Han var redd det ikke skulle holde, sier Harald Brattbakk til Seher.no. Foto: TVNorge Vis mer
SEHER.NO: Kjendisversjonen av "71 grader nord" er i full gang, og mandag blir det høydramatisk da kjendisenes videre ferd mot Nordkapp blir vist på TV.

Mest dramatikk er det komiker Tommy Steine (40) som står for. Steine er nemlig livredd for fjellvegger og blir fullstendig paralysert når deltakerne skal klatre over 400 meter opp en fjellvegg.

Stigningen er meget bratt, og oppdraget er svært utfordrende. I programmet får man se at 40-åringen begynner å hyperventilere og er tydelig redd. Dermed må de andre trå til for å trøste og roe ned lagkompisen. Deriblant eks-fotballspiller Harald Martin Brattbakk.

- Folk reagerer forskjellig, og Tommy låste seg fullstendig. Han var ikke mottagelig for noe, forteller Brattbakk til Seher.no.

Steine hadde på forhånd sagt tydelig ifra til de andre deltagerne at han ikke var spesielt glad i høyder. Men det som utspilte seg under klatreturen ble mer dramatisk enn hva Brattbakk noensinne hadde forestilt seg.

- Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så ille. Og det var jo kjedelig for Tommy at det ble som det ble. Han klarte ikke gjøre noe, unntatt å klamre seg fast til tauet. Han var redd det ikke skulle holde.

- Hva sa Tommy da dere prøvde å backe ham opp?

- Han sa egentlig veldig lite, han var bare veldig redd, sier Brattbakk, som opprinnelig gikk bak Steine opp fjellveggen, men som fikk beskjed om å gå forbi da dramatikken begynte å utspille seg.

Til Seher.no understreker den tidligere RBK-spilleren at han ikke endret syn på den norske komikeren og humørsprederen etter fjellklatringen i "71 grader nord".

- Nei, jeg gjorde ikke det. Tommy viste til fulle hvem han er, og bidro like mye med humoren sin etter hendelsen. Det er jo også litt av konseptet, her får seerne faktisk se hvordan vi egentlig er. Og selv om Tommy Steine er stor og sterk og har masse humor, må også han melde pass. Jeg tror nok det var flere av oss som var redde for mer enn vi trodde på forhånd, mener Brattbakk.

Til Seher.no har Tommy Steine tidligere selv også innrømmet at han ikke ser tilbake på fjellklatringen med særlig stor glede.

- Det verste var lite søvn, at jeg var kald hele tiden, det var ekstremt kaldt til tider. Og det var ille å klatre i en 700 meter høy fjellvegg, fortalte han i forrige uke.

Kjendisversjonen av "71 grader nord" ser du på TVNorge mandager klokka 20.30. Se Seher.nos tv-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms medkodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det var veldig pinlig å se det på TV