NÆRE VENNER: "Turboneger"-vokalist Hans Erik Dyvik-Husby var en nær venn av Dag Frøland.
NÆRE VENNER: "Turboneger"-vokalist Hans Erik Dyvik-Husby var en nær venn av Dag Frøland.Vis mer

- Han var et offer for omgivelsene

Hans Erik Dyvik-Husby sammenligner sin avdøde venn med Michael Jackson og Elvis.

SEHER.NO: Tirsdag ble det kjent at den folkekjære revystjernen Dag Frøland hadde gått bort hjemme hos seg selv tirsdag morgen, 64 år gammel.

Til Dagbladet forteller hans nære venn, Hans-Erik Dyvik Husby, at Frøland ble et offer for kjendislivet.

- Kjendislivet bød ham imot. Han var en magnet på drittfolk et liv i rampelyset kan gi, og man blir dårlig av å ha dritt rundt seg, sier Husby, bedre kjent som Hank von Helvete, til avisen.

"Turboneger"-vokalisten sammenligner aspekter ved vennes liv i rampelyset med Michael Jackson og Elvis.


- Hans skaperevne ble forgiftet. I likhet med Elvis og Michael Jackson var han et offer for omgivelsene. Han følte seg sveket og tok et oppgjør med folk, sier artisten og skuespilleren.

I 2000 opplevde revyartisten at hans eneste sønn døde, noe som gikk hardt inn på ham.

- Han følte skyldfølelse for sønnens død. Så mye at han valgte ensomheten, sier tidligere sjefsredaktør i Se og Hør, Knut Haavik til Dagbladet.


Til VG avslører kjendismanager Geir Hamnes at Frøland for tiden planla et nytt show, som med showtittelen "Lys Levende" skulle ta publikum med storm.

- Dag hadde laget et veldig morsomt talkshowlignende show, hvor han blant annet skulle gjøre intervjuparodier på Per Aabel og Elisabeth Granneman, som han selv hadde jobbet med tidligere. Han ønsket også at showet skulle hete "Lys Levende" - en navnekombinasjon på hans suksessfulle revyvise "Levende Lys" på 80-tallet.

Frøland ble født 16. september 1945 i Volda i Møre og Romsdal, og er best kjent som revyskuespiller, revyforfatter og teatersjef.

Dag Frøland var en av de sentrale revyskaperne i Norge i årene 1976–89, skriver Store Norske leksikon. Han debuterte som revyforfatter og skuespiller i 1962.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Dag Frøland er død