GODE MINNER: Brit Elisabeth Haagensli frydet seg over å jobbe med Harald Heide-Steen. Her står de sammen på Det Norske Teatret i Brødrene Østermanns huskors. Foto: Scanpix
GODE MINNER: Brit Elisabeth Haagensli frydet seg over å jobbe med Harald Heide-Steen. Her står de sammen på Det Norske Teatret i Brødrene Østermanns huskors. Foto: Scanpix Vis mer

- Han var et eventyr

Kollegene minnes Harald Heide-Steen som morsom og intelligent, og som et usedvanlig varmt menneske.

SEHER.NO: Natt til torsdag gikk den folkekjære skuespilleren, komikeren, produsenten og musikeren Harald Heide-Steen bort, 68 år gammel, etter lang tids kreftsykdom.

Les om og se bilder fra Heide-Steens rikholdige liv i og utenfor rampelyset her!

- Han var et eventyr, sier kollega og venn Brit Elisabeth Haagensli til Seher.no.

Skriv en siste hilsen til humorkongen her!

Haagensli fullroser den svært populære skuespilleren, både privat og profesjonelt.

- Han hadde en fantastisk humor, og han skapte en helt ny. Hele Norge har jo vokste opp med hans komikk. Jeg var så heldig å jobbe med han flere ganger, og vi ble også gode venner privat noe jeg tror også han hadde glede av, sier hun.

- Vi hadde det utrolig morsomt

Av minnene med Heide-Steen husker hun særlig en farse de spilte sammen i 1993.

- Vi hadde det utrolig morsomt, særlig når vi spilte "Brødrene Østermanns huskors" i på Det Norske Teateret. Det var jo et teater som faren hans lenge var knyttet til, og det tror jeg gjorde ham veldig glad for å gjøre den forestillingen akkurat der.

Brit fortalte at sorgen var tung, selv om dødsfallet ikke kom overraskende.

- Det er forferdelig trist. Det er en dag vi har visst vil komme lenge, men det er uansett en utrolig trist dag, forteller hun.

- Norges morsomste mann
- Vi var jo forberedt på dette, men det er et tungt øyeblikk, sier Olsenbanden-filmenes regissør Knut Bohwim (77) som jobbet sammen med Harald Heide-Steen.

- Harald Heide-Steen var Norges morsomste mann i mine øyne. Han var for så vidt en kontroversiell person, men intelligent til tusen.

Harald spilte den komiske figuren Dynamitt-Harry i Olsenbanden-filmene og var den aller siste gjenlevende i den originale besetningen som for øvrig besto av Carsten Byhring, Arve Opsahl og Sverre Holm.

- Han var i utgangspunktet en alvorlig skuespiller. Vi måtte bygge ham opp og gjøre ham varm i trøya. Men da han skjønte at han hadde et publikum, så løsnet det. Med en gang han var på plakaten så kom det et ekstra tilsig av folk, så det var helt klart at han hadde sitt eget publikum.
Bohwim jobbet sammen med Heide-Steen helt fra 1956 og regisserte 12 av de 14 Olsenbanden-filmene. Han har bare godord å si om sin tidligere kollega.

- Harald var jo så full av jazz. Og jazzfolk er fine folk å jobbe med.

- De har mistet en utrolig fyr- I dag tenker jeg først og fremst på famlien hans. Gullen og de to barna. De har mistet en utrolig fyr, mann og far. Jeg har mistet en god venn og kollega. Jeg savner ham, sier skuespillerkollega Nils Vogt (60).

Vogt jobbet sammen med Harald Heide-Steen i TV2s komiserie Karl & Co, og forteller at han var fan av Rolv Wesenlund og Harald allerede før han selv ble skuespiller.

- Hans intelligens kombinert med splitter pine galskap gjorde Harald til noe helt for seg selv, sier Nils Vogt som hadde stor glede av å jobbe sammen med Heide-Steen.

Nils Vogt fremhever kollegaens flotte personlige egenskaper og beskriver han som et muntrasjonråd både på scenen og privat, som alltid fikk humøret opp hos alle.

- Selv etter at han fikk diagnosen, så var det han som trøstet oss. Han var et veldig godt menneske. Det er en unik personlighet som nå har gått bort.

- En fornyer
- Han var en fornyer av norsk humor, løssluppent og improvisert. Den type stil som Bård og Harald fører kommer jo derfra, selv om de planlegger først. Da han begynte var jo norsk humor preget av høye flosshatter i gull, sier komiker- og skuespillerkollega Jon Skolmen til Seher.
Skolmen kjente Harald Heide-Steen helt siden 60-tallet, da de jobbet sammen i Lysthuset på NRK.

- Han klarte å legge det komiske i alt, til og med sin egen sykdom.

- Fikk gåsehud hjemme hos Harald
Mangeårig Se og Hør-reporter, nå sjefredaktør i ukebladet Ute og hjemme, kjente Harald Heide-Steen godt og besøke ham hjemme etter at han var blitt syk.

- Noen mennesker setter deg i godt humør, bare du tenker på dem. Blant de hyggeligste jeg visste om i alle de fine årene jeg hadde i Se og Hør, var møtene med Harald Heide-Steen jr og hans familie. Alltid blide, imøtekommende og varme i ordets rette forstand, forteller Gulbrandsen til Seher.

Spesielt husker han et møte for bare kort tid siden.

- På forsommeren var jeg på besøk hjemme hos Harald, og satt med gåsehud i maivarmen, samtidig som jeg hørte på hans ny CD - fylt med musikalske minner. At han maktet å spille inn den så sent som ved påsketider, er et under. Men han var grunnleggende optimist og spredde glede rundt seg. Hans storhet lever evig, sier Lars O. Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Harald Heide-Steen døde i natt - se bildene fra et liv!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.