- Han var en skikkelig rasist

TV2-profilen kunne ikke tro at mannen var faren hans.

IKKE RASIST: TV2-Sportens Davy Wathne klarte aldri å forene seg med den biologiske farens rasistiske holdninger. Her avbildet på lanseringen av «Menn og Kreft» på Ullevaal Stadion i 2008. Wathne har selv hatt hudkreft, av den ufarlige typen. Foto: STELLA PICTURES
IKKE RASIST: TV2-Sportens Davy Wathne klarte aldri å forene seg med den biologiske farens rasistiske holdninger. Her avbildet på lanseringen av «Menn og Kreft» på Ullevaal Stadion i 2008. Wathne har selv hatt hudkreft, av den ufarlige typen. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
SEHER.NO: TV2-sportens Davy Wathne (61), egentlig Davy Frank Huey Wathne, ble født i USA, etter at moren Aud Johansen hadde flyttet til Amerika etter andre verdenskrig. Men selv har Davy aldri følt noe tett bånd til sine amerikanske røtter...

I Florida møtte moren en rik eiendomsmegler ved navn Lester William Huey som hun giftet seg med. De bosatte seg i den lille byen Leesburg i Florida, der Davy Wathne ble født den 1. januar 1950. Men da Aud reiste hjem til Norge for å feire jul med den lille sønnen ble ektemannen værende i Florida - og det var nesten det siste Davy så av sin far.

Hos besteforeldre i Bergen fikk nemlig ett år gamle Davy kukopper, og et langt opphold i isolat fulgte. Da han og moren vendte tilbake til Florida etter flere måneder i Norge, hadde Davys far allerede rukket å gjøre en annen kvinne gravid. Så mor og sønn returnerte til Norge, der Davys mor giftet seg med ungdomskjæresten Carl Wathne. Og Davy møtte aldri sin biologiske far igjen.

- Carl Wathne var en fantastisk far, og et strålende menneske. Det streifet meg aldri at jeg ikke var hans sønn, forteller Davy Wathne til Dagbladet Magasinet.

Han fant ut at Carl ikke var hans biologiske far da han hadde begynt på skolen - de hadde jo ikke samme etternavn, og Carls foreldre tok alltid to familiebilder, ett med Davy og ett uten ham. Da han var 18 år søkte han om å få ta navnet Wathne, selv om han nylig hadde begynt å skrive brev med faren i Florida.
 
- Det var et sjokk å se hva han skrev, min biologiske far mente at forfallet i USA begynte da de svarte fikk adgang til skoler og busser. Han var rett og slett en rasistisk sørstatsmann, og jeg måtte klype meg i armen da jeg leste det, forteller Wathne til Dagbladet Magasinet.

Den nåværende journalisten og sportsankeret klarte altså ikke aldri å identifisere seg med mannen på andre siden av Atlanterhavet.

- Kunne dette virkelig være min far? Er det mulig at vi kunne ha så forskjellige holdninger? Da begynner du å tenke på dette med arv og miljø, sier han i intervjuet.

Da Lester William Huey døde i 1986 og etterlot seg en betydelig millionarv, var Davy lang i fra interessert i pengene. Til denne dag har han heller aldri sett et eneste bilde av faren eller sitt første leveår i Florida.

Moren Aud Johansen døde i 1997, mens Carl Wathne gikk bort i fjor 89 år gammel.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg takker deg for tålmodigheten