HYLLER WESENLUND: - Han var ein kunstnar og komikar av rang, han fekk oss til å le, og til å kjenne att menneskjer i våre liv. Varme tankar til alle som stod han nær, skriver kulturminister Hadia Tajik i en tekstmelding til Seoghør.no.  Foto: NTB scanpix
HYLLER WESENLUND: - Han var ein kunstnar og komikar av rang, han fekk oss til å le, og til å kjenne att menneskjer i våre liv. Varme tankar til alle som stod han nær, skriver kulturminister Hadia Tajik i en tekstmelding til Seoghør.no. Foto: NTB scanpixVis mer

- Han var en kunster av rang

Kulturminister Hadia Tajik hyller avdøde Rolv Wesenlund.

SEOGHØR.NO: Nyheten om at skuespilleren Rolv Wesenlund gikk bort til natt til søndag, blir mottatt med sorg av kulturminister Hadia Tajik (30).

 - Rolv Wesenlund kjem til å verte sakna, men aldri gløymt. Noreg har mista ein kunstnar som skapte delar av våre kulturelle referansar. Alle veit kven Marve Fleksnes og Bør Børson jr. er, og mange ser for seg Wesenlund når dei høyrer namna.

- Han var ein kunstnar og komikar av rang, han fekk oss til å le, og til å kjenne att menneskjer i våre liv. Kunstnarskapet hans er tidlaust - og kjem til å leve vidare. Varme tankar til alle som stod han nær, skriver hun i en tekstmelding til Seoghør.no.


Del dine minner om Rolv Wesenlund på «miss you» her!


Roses av statsministeren
Også statsminister Jens Stoltenberg hyller Wesenlund søndag ettermiddag. Stoltenberg trekker frem 76-åringens evne til å skape god humor, uten å rakke ned på andre.

- Rolv Wesenlund maktet å gjøre de små i samfunnet store. Blant hans mange storverk, vil dette bli stående som det største. Han slo selv ned gjerdestolpene for sin humor; slå aldri nedover. Det er uendelig trist at Rolv Wesenlund nå er borte, skriver statsministeren på sin Facebook-side.
                         

Prisbelønt karriere
Wesenlund ble allemannseie blant det norske folk med den komiske rollefiguren Marve Fleksnes, som dukket opp i med jevne mellomrom i TV-serien «Fleksnes fataliteter» fra 1972 til 2003.

Han ble også kjent gjennom flere spillefilmer, deriblant «Norske byggeklosser», «Mannen som ikke kunne le», «Bør Børson Jr.» og  «Den siste Fleksnes». Han spilte hovedrollen i samtlige.

I løpet av sin karriere mottok han hederspris fra både Gullruten-, Amanda- og Komipris-juryene. Han er også blitt tildelt blant annet Leif Justers ærespris og det prestisjetunge revyprisen Leonardprisen.

Wesenlund er dessuten blitt kåret til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden, og i 2011 ble han hedret med Wenche Foss' ærespris.

LES OGSÅ: Rolv Wesenlund er død