- Han var en ensom fyllik

Ny bok hevder «Harry Potter»-stjernen Daniel Radcliffe heller gikk til sengs med flaska fremfor å tilbringe tid med venner.

STOR STJERNE: I rollen som Harry Potter ble Daniel Radcliffe et verdenskjent fjes. Foto: insight media/All Over Press
STOR STJERNE: I rollen som Harry Potter ble Daniel Radcliffe et verdenskjent fjes. Foto: insight media/All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Gjennom en rekke filmer i rollen som «Harry Potter» gjorde skuespilleren Daniel Radcliffe (24) seg til stjerne i ung alder.

For tiden stråler han med kjæresten Erin Darke, samtidig som han står på scenen på Broadway.

Alt virker som en solskinnshistorie, men skal man tro journalist Randy Jernigan, har det langt ifra alltid vært slik.

Jernigan har snakket med 19 av Radcliffes nærmeste venner, og avslører alle detaljene om skuespillerens skandaleliv i boken «The Life and Career of Daniel Radcliffe». Han snakker også med nettstedet Radaronline.

- Snek med seg alkohol

VAR ALKOHOLIKER: Venner av Daniel Radcliffe forteller at Harry Potter-stjernen var avhengig av alkohol i en alder av 18. Foto: Byron Purvis/AdMedia/Splash News/ All Over Press
VAR ALKOHOLIKER: Venner av Daniel Radcliffe forteller at Harry Potter-stjernen var avhengig av alkohol i en alder av 18. Foto: Byron Purvis/AdMedia/Splash News/ All Over Press Vis mer

En stor del av Radcliffe sitt liv som stjerne skal ha vært preget av et ekstremt alkoholforbruk. Det startet allerede før han flyttet hjemmefra.

- Han snek med seg alkohol da han bodde med foreldrene. Men det var først da han flyttet hjemmefra som 17-åring at han ble avhengig. Han prøvde å skjule alle problemene ved hjelp av flaska, sier en kilde til Jernigan.

For seks år siden innså han at noe var galt, og vennene hans stemplet han som en ensom fyllik.

- Han foretrakk å gå til sengs med flaska fremfor å tilbringe tid med vennene sine. Han forstod at han var i ferd med å bli alkoholiker.

Fikk tilbakefall

Radcliffe klarte å legge fra seg flaska etter en relativt lang og mørk tid, men i 2012 fikk han tilbakefall.

«The Life and Career of Daniel Radcliffe» finnes i bokhyllene fra juli. Det var på den tiden han spilte i «The Cripple of Inishmaan».

- Han hadde et tilbakefall fordi han følte han ikke var bra nok, forteller en kilde til Radaronline.

Men nok en gang klarte skuespilleren å bli edru. Nå bruker han ekstremt mye tid hjemme sammen med bøkene sine.

- Han serverte nylig champagne til en venn, men drakk kun vann selv. Han sa at han ikke drikker lenger. Hans lidenskap er bøkene sine. Han begynner på en ny bok så fort han har lest ut en.

Legger ikke skjul på drikkingen

EDRU: Radcliffe skal ha klart å overvinne avhengigheten, og holder seg nå edru. Foto: REX/Dan Wooller/All Over Press
EDRU: Radcliffe skal ha klart å overvinne avhengigheten, og holder seg nå edru. Foto: REX/Dan Wooller/All Over Press Vis mer

Radcliffe har foreløpig ikke uttalt seg om den nye boken, men har tidligere ikke lagt skjul på at han har hatt et stort alkoholforbruk tidligere.

- Drikkingen var usunn og ødeleggende for mitt sosiale liv. Jeg levde i konstant frykt for hvem jeg hadde møtt i fylla, hva jeg hadde gjort og hva jeg hadde sagt til dem. Derfor tilbragte jeg flere dager i leiligheten min helt alene, sa han til bladet Shortlist ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Skapte begeistring med ny frisyre