OPP- OG NEDTURER: Skuespiller Stig Henrik Hoff mistet faren sin da han bare var 22 år gammel, og i fjor døde storebroren hans av MS. Nå er 46-åringen imidlertid aktuell med flere store filmer -tidligere i år spilte han inn «Comrade», sammen med «H Foto: Per Ervland, Seher.no
OPP- OG NEDTURER: Skuespiller Stig Henrik Hoff mistet faren sin da han bare var 22 år gammel, og i fjor døde storebroren hans av MS. Nå er 46-åringen imidlertid aktuell med flere store filmer -tidligere i år spilte han inn «Comrade», sammen med «H Foto: Per Ervland, Seher.noVis mer

- Han var begravd før jeg visste han var død

Stig Henrik Hoff snakker ut om det grusomme tapet av faren sin.

SEHER.NO: Den norske skuespilleren Stig Henrik Hoff (46) har mye å smile av om dagen. Onsdag ble han pappa til sin femte datter   og han er snart aktuell med Hollywood-filmen «The Thing».

Men den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren har hatt sitt å stri med. Bare 22 år gammel døde faren hans uventet, mens Stig Henrik befant seg på andre siden av jorden.

- Jeg var på rundreise i Asia. Dette var i 1987. Jeg hadde fått en teleks i Kina. Det var jo ingen som visste at jeg var Mr. Hoff, så det tok en stund før amassaden fikk koblet meg med beskjeden som hadde kommet inn. Han var begravd da jeg fikk kontakt med noen hjemme, forteller skuespilleren til VG.

På 1980-tallet var jo ikke akkurat mobiltelefon eller internett gjengse kommunikasjonsmidler, så det var ikke så ofte «Hvaler»-stjernen fikk kontaktet familien. Men da Stig Henrik skjønte at noen der hjemme prøvde å få tak i ham, var faren den første han prøvde å ringe til.

- Jeg fikk ikke svar. Så ringte jeg moren min. Hun fortalte hva som hadde skjedd, og at det ikke var noen vits i å komme hjem siden begravelsen allerede hadde vært. Det var helt grusomt. I sekken hadde jeg «Peer Gynt» som vi skulle jobbe med sammen når jeg kom hjem. Det var en spesiell følelse å pakke ut den boken da jeg kom hjem, sier han åpenhjertig til VG.

Du kan se den sympatiske skuespilleren i storfilmen «The Thing» om noen få uker - den har norsk kinopremiere 28. oktober.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg følte meg som en krøpling