Den franske presidentens kone

Han var 15 - hun 40!

- Jeg kommer tilbake og gifter meg med deg, sa Emmanuel Macron da han måtte slutte på skolen hvor læreren han hadde et forhold til jobbet.

DEN FRANSKE PRESIDENTENS KONE: President Emmanuel Macron vinker fra scenen ved siden av sin kone Brigitte Macron, etter å ha blitt gjenvalgt som Frankrikes president i april 2022. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB
DEN FRANSKE PRESIDENTENS KONE: President Emmanuel Macron vinker fra scenen ved siden av sin kone Brigitte Macron, etter å ha blitt gjenvalgt som Frankrikes president i april 2022. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Emmanuel Macron i april 2022 ble gjenvalgt som fransk president med 58,5 prosent av stemmene, slo han Marine Le Pen fra det ytre høyre-partiet Nasjonal Samling.

Samtidig som Macron gikk av med seieren, som den første gjenvalgte presidenten på 20 år, gikk hans kone Brigitte Macron inn i sin andre periode som Frankrikes presidentfrue.

Og det er ikke en hvilken som helst presidentfrue. Paret Emmanuel (44) og Brigitte Macron (69) har skapt mye oppstuss siden de giftet seg i 2007, og det i et Frankrike som kanskje er kjent for en liberal innstilling til ekteskapet – og til det utenomekteskapelige.

VOLDSOMT: Aldersforskjellen mellom Leila Griffin og ektemannen Bruce skaper reaksjoner. Video: Rød Løper. Vis mer

Stor aldersforskjell

KK har tidligere skrevet om forhold der aldersforskjellen har vært påtakelig. For eksempel var skuespiller Bo Derek 16 år da hun ble sammen med den 46 år gamle regissøren John Derek.

Også aldersforskjellen mellom Mandy Smith og Rolling Stones-medlem Bill Wyman var påtakelig. Mandy var kun 13, mens Bill Wyman var 47.

Sist ut, i et eksklusivt intervju med KK, fortalte norske Emma Krokdal om kjærligheten til den 39 år eldre svenske skuespilleren Dolph Lundgren, og at hun i starten ikke trodde at hun kunne være sammen med en mann som var såpass mye eldre.

Men i det franske presidentparet Macrons tilfelle er aldersforskjellen med omvendt fortegn. Paret møttes nemlig da Emmanuel bare var 15 år, og Brigitte var læreren hans i drama og litteratur på ungdomsskolen – og hun var hele 24 år eldre enn sin elev.

STOR ALDERSFORSKJELL: Ekteparet Quran og Cheryl McCain har fått millioner av følgere på TikTok etter å ha delt kjærlige videoer fra forholdet. Nå har de også startet med OnlyFans. Video: Rød Løper Vis mer

I boken «Emmanuel Macron: A Perfect Young Man» skriver forfatter Anne Fulda om hvordan Brigitte, som på den tiden allerede var gift og hadde barn, åpenbart var fascinert av sin tenåringselev. Stadig vekk skal hun ha trukket frem Emmanuels dikt og lest dem høyt for litteraturklassen.

Emmanuel skal også ha utviklet svært varme følelser for læreren sin, og de to skal ha innledet et forhold, ifølge britiske IbTimes, som legger til at den seksuelle lavalderen i Frankrike er 15 år.

Ingenting ulovlig skal altså ha funnet sted.

Macron ble forelsket i læreren

Emmanuel Macron er sønn av to leger, og som 16-åring vant han en nasjonal språkkonkurranse i fransk, og senere i pianospill. Han studerte filosofi og politikk, og da han tok eksamen i statsvitenskap ved prestisjetunge ENA var han i toppsjiktet i sitt kull.

LÆRER: Den tidligere læreren Brigitte Macron går nå inn i sin andre periode som Frankrikes førstedame. Foto: Ludovic Marin / POOL / AFP / NTB
LÆRER: Den tidligere læreren Brigitte Macron går nå inn i sin andre periode som Frankrikes førstedame. Foto: Ludovic Marin / POOL / AFP / NTB Vis mer

Brigitte Marie-Claude het Trogneux til pikenavn og familien drev sjokoladefabrikken Trogneux i Amiens.

Mens hun var lærer for Emmanuel Macron ved den katolske skolen La Providence, var hun gift med Andre Louis Auziere. Datteren deres gikk i klassen til Emmanuel, mens sønnen deres var to år eldre enn sin kommende stefar Emmanuel.

Følelsene skal ha oppstått mens de øvde inn skuespillet The Art of Comedy. Ifølge IbTimes sa Brigitte Macron i en dokumentar på France 3 om sin tidligere elev:

- Vi skrev til hverandre, og litt etter litt ble jeg sjarmert av intelligensen hans. Han var ikke som andre, la hun til og beskrev at Emmanuel Macron hadde modne relasjoner med de voksne i livet sitt, og at han så på dem som likestilte.

SPORTY PAR: President Emmanuel Macron og kona Brigitte på stranden under valgkampen i 2022. Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes TPX / NTB
SPORTY PAR: President Emmanuel Macron og kona Brigitte på stranden under valgkampen i 2022. Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes TPX / NTB Vis mer

IBtimes skriver videre at avisen Le Parisien har intervjuet tidligere klassekamerater av Macron, som husker at Emmanuel raskt ble Brigittes yndlingselev:

- I timene brukte hun ham hele tiden som eksempel. Hun var fullstendig sjarmert av hans litterære talent. Han skrev dikt hele tiden, og hun leste dem høyt.

«GRENSELØST FORELSKET»: Den store aldersforskjellen mellom Nosak og Alicia setter ingen grenser for kjærligheten de føler for hverandre. Video: Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Brigitte gjør i dokumentaren ingen forsøk på å skjule sin beundring for Emmanuel:

- Emmanuels evner er langt over gjennomsnittet. Noen vil hevde at jeg sier det fordi vi er gift, men dette er læreren som snakker.

Foreldrene sjokkert over Macron

Ifølge forfatter Anne Fulda som har skrevet boken «Emmanuel Macron: A Perfect Young Man», skal foreldrene hans ha blitt sjokkerte da sønnen som 16-åring kom hjem og fortalte om forholdet til den 42 år gamle læreren, og reagerte med å ta sønnen ut av skolen i Amiens, og sendte ham til Paris for å fullføre skolegangen der.

I dokumentaren på France 3 hevdes det imidlertid at det var Brigitte som overtalte Emmanuel til å reise fra byen, og begynne på skole i Paris.

Og før han dro, skal unge Macron ha lovet læreren: «Jeg kommer tilbake og gifter meg med deg».

De to holdt kontakten og Brigitte husker den kommende tiden slik:

– Vi snakket i timevis i telefonen, forteller hun i dokumentaren, og mener at Emmanuel vant henne «ved hjelp av tålmodighet».

VISSTE DU DETTE?: Det hittil ukjente faktumet får julefilmens fans til å sperre opp øynene. Vis mer

Endelig gift

Brigitte skilte seg nå fra mannen sin, og da Emmanuel fylte 18 år flyttet hun til Paris. De to ble nå et par, og i 2007 giftet de seg. I bryllupstalen, som er med i dokumentaren på France 3, takker en rørt Macron gjestene for å akseptere dem som par gjennom årene, og for å ha støttet hvordan forholdet har utviklet seg.

Ifølge IBTimes skriver Emmanuel Macron i boken sin «Revolution» følgende om forholdet til sin gamle lærer:

«Det var en kjærlighet som var hemmelighetsfull, noen ganger skjult, og misforstått av mange, før den til slutt tvang seg selv frem».

Paret har ingen barn, og ifølge economictimes er Emmanuel Macron stefar til Brigittes tre barn.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Alders-shamet av Trump

I sin første periode som presidentfrue, må kanskje et av Brigitte Macrons mest underlige statsbesøk være det av Donald og Melania Trump i 2017.

Da de fire møttes i Hôtel national des Invalides målte den amerikanske presidenten Brigitte Macron fra topp til tå, før han sa:

- Du er i veldig god form.

DET FAMØSE MØTET: Det var her, under statsbesøket i 2017 at Donald Trump kom med den upassende kommentaren om presidentfrue Brigitte Macrons kropp - og alder. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB
DET FAMØSE MØTET: Det var her, under statsbesøket i 2017 at Donald Trump kom med den upassende kommentaren om presidentfrue Brigitte Macrons kropp - og alder. Foto: David Silpa / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

Så snudde han seg mot hennes mann og gjentok:

- Hun er i veldig god fysisk form.

Deretter kastet den amerikanske presidenten nok et blikk på Brigitte og nikket anerkjennende:

- Vakker.

Uttalelsen skapte mye oppstuss.

Mange tolket utsagnet som aldersshaming, og at Trump insinuerte at Brigitte så godt ut, alderen til tross. Det er uklart hva Brigitte svarte, men hun tok nå Melania ved armen, og de to holdt seg et steg bak.

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

Når Brigitte om Emmanuel nå går inn i sin andre periode i presidentpalasset Palais de l’Elysée i Paris, har de allerede satt sitt preg på presidentboligen og pusset opp etter egen smak, skriver Dagbladet.

De har kunnet utfolde seg og hente inn kunst fra Frankrikes statlige samlinger, og store designere som Louis Vuitton og Chanel sloss om å få låne ut klær til Brigitte.

Både Emmanuel og Brigitte får tilgang til gratis frisør og sminkør, og presidenten har fri tilgang til en av verdens aller beste vinkjellere. Men president Macron har tidligere understreket overfor Le Parisien at presidentparet selv dekker utgifter som hundemat og tannkrem.

LES OGSÅ: Skaper debatt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer