- Han tvang meg til å gjøre smertefulle ting

Den aldrende skuespilleren har ikke gode minner om regissør Michael Haneke.

SMERTEFULL SEIER: «Amour» vant Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes i mai (bildet). Dessuten har den vunnet en rekke andre priser og er nominert til både Oscar og Golden Globe. Men skuespiller Jean-Louis Trintignant (t.h) beskriver arbeidet med reg Foto: Stella Pictures
SMERTEFULL SEIER: «Amour» vant Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes i mai (bildet). Dessuten har den vunnet en rekke andre priser og er nominert til både Oscar og Golden Globe. Men skuespiller Jean-Louis Trintignant (t.h) beskriver arbeidet med reg Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den franske filmen «Amour», som har norgespremiere 1. juledag, er nominert til både Oscar og Golden Globe, men den mannlige hovedrolleinnehaveren har ikke vært like begeistret.

Jean-Louis Trintignant (82) hadde egentlig sluttet med film, men legendestatusen til regissør Michael Haneke (70) overtalte ham til å takke ja til rollen. Men dét viste seg å være et valg med smertefulle konsekvenser.

- Jeg har aldri møtt en så krevende regissør. Han vet akkurat hva han vil ha, og det er en vanskelig jobb. Jeg led virkelig, sier 82-åringen til VG.

I en av filmens scener må den franske skuespilleren jakte på en due, noe som medførte en uventet skade for Trintignant. Imidlertid lot ikke nådeløse Haneke seg stoppe.

- Det tok oss to dager, og jeg brakk håndleddet under et fall. Men Michael tvang meg til å ta av gipsen og gjøre alle mulige smertefulle ting. Jeg tror vi til og med hadde to duer - fordi én ga opp, fortsetter han, og understreker at han aldri vil spille i film igjen...LES OGSÅ: Her er prinsesse Estelles julehilsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer