Cecilie Fjellhøy:

- Han tok det ikke så bra

Cecilie Fjellhøy benyttet sjansen og tok til orde da hun var i nærheten av Simon Leviev.

KONFRONTERER: Cecilie Fjellhøy er aktuell i den israelske dokumentaren som har den norske tittelen «Kvinnen som tok ned Tinder-svindleren». Video: Keshet Media Group, Viaplay & Netflix. Reporter: Magnus Paus Vis mer
Publisert

For fire år siden ble norske Cecilie Fjellhøy forelsket i en velstående mann ved navn Simon Leviev. De møttes over datingappen Tinder, og det tok ikke lang tid før de møttes. Fjellhøy lot seg den gangen forføre av en mann som virket genuin og omtenksom.

Dessverre skulle Simon Leviev vise seg å være en helt annen enn det hun trodde. Han er anklaget for å ha svindlet henne for svimlende summer, og i dag har hun en gjeld på over tre millioner kroner.

Sammen med andre ofre sto hun fram i VG-artikkelen «Tinder-svindleren», og seinere også i Netflix-dokumentaren «The Tinder Swindler»

LUKSUSFELLEN: Cecilie Fjellhøy, kjent fra «Tindersvindleren», får vanskelig for å puste da Hallgeir Kvadsheim går gjennom forbrukslånene hennes. Video: Viaplay Vis mer

Ny dokumentar

Nå er Fjellhøy igjen aktuell i den israelske dokumentaren som har den norske tittelen «Kvinnen som tok ned Tinder-svindleren». Her konfronterer hun Leviev, sammen med hans ekskjæreste Kate Konlin.

Overfor Se og Hør kan Fjellhøy avsløre at hun slett ikke hadde noen ambisjoner om å konfrontere svindleren.

- Det å konfrontere Simon var ikke planlagt og noe jeg bestemte meg for å gjøre i siste liten. Det var mest fordi jeg aldri hadde hatt mulighet til å prate med han siden jeg skjønte at han hadde svindlet meg, sier hun og fortsetter:

- At han fortsatt går fritt etter å ha svindlet folk og fortsetter å svindle folk gjorde veldig vondt å se.

TINDERSVINDLEREN: Dette er traileren til «The Tinder Swindler». Video: Netflix Vis mer

- Han tok det ikke så bra

Fjellhøys konfrontasjon forekom samme uka som Leviev skulle vært i retten. Han møtte imidlertid ikke opp og begrunnet det med at han hadde corona. Hun legger ikke skjul på at det var fint å få sagt sitt.

- Det var faktisk en «ut av meg selvopplevelse». Jeg fikk se hvor lei seg Kate var. Mens jeg bare lo - det var på en måte en god opplevelse, sier hun og forklarer videre:

- Jeg kan se hvor langt jeg har kommet, jeg er ikke redd for han. Han gjør dette mot så mange, han får dem til å bli redd for ham, redd for framtida si … Jeg håper hun kommer dit jeg er, at hun ikke er redd for ham. Det var fryktelig tungt for henne og det var trist å se forskjellen på våre reaksjoner, sier hun til Se og Hør.

- Hvordan tok Leviev konfrontasjonen?

ÅPENHJERTIG: Influencer Emma Ellingsen forteller om livet på Tinder, hva hun tiltrekkes av i gutter og når hun sist var på date. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Han tok det ikke så bra. TV-produsentene trodde han kom til å prate med oss. Jeg ble ikke overrasket da han prøvde å dra med en gang. Han mener jo at han ikke har gjort dette …

- Han var nok mer sinna på Kate enn på meg, som klarte å lure han dit. Han reagerte ikke noe mot meg, og det har han aldri gjort. Han vet at jeg er den personen han ikke kan stoppe, sier Fjellhøy avslutningsvis.

Lviev har tidligere avvist en rekke svindelanklager, blant annet overfor det israelske nettstedet News 13.

- Jeg er feilaktig beskyldt for ting jeg aldri har gjort. Men jeg har alltid likt det gode liv, jeg skal ikke lyve, har han forklart til nettstedet.

LES OGSÅ: Spinnville krav

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer