Tone Damli:

- Han syntes ikke at jeg var noe spennende

«Love Island»-programlederen røper at kjæresten fant henne svært lite interessant da de først møttes.

KJENTE HVERANDRE LENGE: Tone Damli er aktuell som programleder for «Love Island», og i den anledning forteller hun om hvordan hun falt for kjæresten Markus Foss. De to kjente hverandre i mange år før de ble sammen. Video: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tone Damli (30) er programleder for TV3s nye kjærlighetsreality, «Love Island», der unge menn og kvinner prøver å finne kjærligheten på tv.

Programlederen selv, som fungerer litt som en «kirsten giftekniv» for deltakerne, har imidlertid selv for lengst blitt kapret.

Artisten og Markus Foss (35) ble et par sommeren 2013, og etter flere måneder med romanserykter, viste de seg sammen for første gang under Se og Hørs kjendisgalla i november samme året.

Bare et par uker etter deres første offentlige opptreden sammen, bekreftet Damli at paret ventet sitt første barn sammen. Datteren Billie (4) kom til verden i april året etter.

FEM ÅR SIDEN: Tone Damli og Markus Foss viste seg sammen for første gang under Se og Hørs kjendisgalla i 2013. Foto: Espen Solli
FEM ÅR SIDEN: Tone Damli og Markus Foss viste seg sammen for første gang under Se og Hørs kjendisgalla i 2013. Foto: Espen Solli Vis mer

Selv om Damli og Foss nå har vært sammen i fem år, går kjennskapet deres mye lengre tilbake i tid. Til Se og Hør forteller Damli at hun først møtte sin utkårede for tolv år siden, men det var langt ifra kjærlighet ved første blikk.

- Jeg var helt ny i byen, og jeg hadde vel egentlig ingen venner. Etter hvert fikk jeg meg en venn her og en venn der, og Markus var i vennegjengen til noen jeg ble kjent med. Så begynte vi å møte på hverandre på fester og sånne ting, forteller hun.

Det tok imidlertid mange år før det ble full klaff mellom dem.

VISTE FREM NY KJÆRESTE: Tone Damli viste fram sin nye kjæreste, Markus Foss, på Se og hørs kjendisgalla. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Det sa bare «pang»

Artisten var i starten av musikkarrieren, og hadde nettopp kommet på andreplass i «Idol» da hun hun ble kjent med sin nåværende samboer. Selv om hun var blant Norges mest ettertraktede kvinner på tidspunktet, var ikke Foss imponert.

- Markus var en fyr som sjarmerte meg umiddelbart, men han syntes ikke at jeg var noe spennende i det hele tatt. Det plaget meg veldig, så jeg var frempå, for å si det sånn. Grunnen til at jeg syntes at han var så spennende, var vel kanskje det at han ikke var interessert i meg, sier hun og ler.

Hun forklarer at det selvsagt også var mange andre grunner til at hun falt hodestups for bærumsmannen.

- Jeg syntes jo også at han var grisekjekk. Han er en tøff fyr, som er veldig vågal og ekstrem i mange tilfeller. Han er en skikkelig mannemann, og det liker jeg.

Selv om Damli lenge prøvde å sjarmere Foss, gikk det ikke helt som hun ville. Hun valgte omsider å gi opp, og det skulle ta lang tid før det ble søt musikk.

Den gang var følelsene gjensidige.

- Det tok mange år før vi møttes igjen, og da sa det bare «pang». Det var visst meningen at det skulle bli sånn. Noen ganger trenger det bare å ta noen år, og jeg tror at vi møttes på et veldig fint tidspunkt i livet, sier hun.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer

Tenker på flere barn

I dag er Damli og Foss samboere og foreldre til fireåringen Billie. Og det er liten tvil om at programlederen og artisten er fornøyd med tilværelsen.

- Det å bli mamma har gjort veldig mye med meg. Jeg har blitt et veldig mye mer følsomt menneske. Jeg har blitt et mindre egoistisk menneske. Jeg har blitt et bedre menneske, tror jeg. Jeg vet at jeg har blitt et bedre menneske, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

Hun fortalte også den gang at hun ikke har sett på det som en selvfølge å få barn.

- Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å bli mamma. Jeg har aldri tatt det for gitt. Og nå når det er en realitet, så kjenner jeg på en lykkefølelse, sa hun.

Vesle Billie er nå blitt fire år gammel, og den populære artisten har flere ganger uttrykket et ønske om familieforøkelse i fremtiden.

- Billie selv er veldig klar på det. Hun vil ha en lillebror eller lillesøster. Selv har ikke Markus og jeg noe tidsperspektiv på det, men jeg kan godt si at jeg ønsker meg flere barn, har hun sagt til Se og Hør.

Hustrøbbel

Familielivet har imidlertid også hatt sine utfordringer de siste åra, nemlig på grunn av en uheldig bosituasjon. Året etter at Billie kom til verden, i 2015, kjøpte paret «Villa Solum» i Bærum for 9,5 millioner kroner. I januar i fjor ble det imidlertid kjent at paret hadde revet bærumsvillaen, for å bygge nytt.

De skal ikke ha hatt tillatelse til å rive hele villaen, noe som har skapt hodebry for dem. I fjor sommer vedtok Bærum kommune at paret måtte betale et gebyr på 400 000 kroner for ulovlig riving.

I mai i år la paret deler av tomta ut for salg, en del som er skilt fra tomten Damli og Foss har store planer om å bygge sin drømmebolig på.

- Det er en utrolig frustrerende prosess. Jeg er ganske lei, det har gått to og et halvt år og jeg har fortsatt ikke et sted å bo. Det var ikke den husdrømmen jeg håpet på, men det kan fortsatt bli det, sa sangeren til Se og Hør i januar.

LES OGSÅ: - Jeg ble fullstendig utslitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer