DANSK OG DEJLIG: Herborg Kråkevik fant kjærligheten i danske Esben.
DANSK OG DEJLIG: Herborg Kråkevik fant kjærligheten i danske Esben. Vis mer

- Han synes det er skikkelig «turn off»

Herborg Kråkeviks ektemann liker ikke når kona snakker dansk.

Publisert

SEOGHØR.NO: Herborg Kråkevik (40) har flyttet hjem til Norge igjen etter ti år i dansk eksil på Skagen og i København - med sin danske ektemann Esben Hvam (41) og deres to døtre Agnes (9) og Petra (3). 

Herborg møtte sin store kjærlighet i 2001 – på oppdrag for Redd Barna i Kambodsja. Han var på jobb som folkerettsjurist. 
   
– Han er nok den eneste mannen jeg kan leve med, sa Herborg til Dagbladet etter at hun og familien satte kursen for Norge igjen for to år siden.

- Esben er sterk, klok, belest, kjærlig og humoristisk. Bestevenninnen min sa alltid at jeg var nødt til å finne meg en akademiker for å være fornøyd, og det er helt rett!
  
I disse dager spiller Herborg i «Spelemann på taket» på Det Norske Teatret.

Saken fortsetter under bildet

AKTUELL: Herborg Kråkevik og Pål Christian Eggen spiller Golde og Tevje i «Spelemann på taket». Foto: Se og Hør
AKTUELL: Herborg Kråkevik og Pål Christian Eggen spiller Golde og Tevje i «Spelemann på taket». Foto: Se og Hør Vis mer

I likhet med Sissel Kyrkjebø flyttet hun til Danmark pga kjærligheten. Nå har de begge flyttet hjem.

- Jeg prøvde å jobbe på dansk, men det var ikke meg. Skal jeg skrive noe selv for publikum, må det være på nynorsk for å være godt. Man blir en annen versjon av seg selv på et annet språk, litt fremmed om du vil, sier Herborg i et intervju med KK. Og fortsetter:

- Mannen min liker ikke når jeg snakker dansk, han synes det er skikkelig «turn off», haha!

I KK-intervjuet snakker hun også om sitt forhold til Kenneth Sivertsen – som hun møtte da hun var 18 år gammel. Da biografien om hans liv kom i fjor sommer, sa hun til Dagbladet:
   
- Jeg synes det er vanskelig å forholde meg til den boken. For privat har jeg egentlig ikke lyst å fortelle noe som helst om oss. 

LES OGSÅ: Indirekte tok han livet sitt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer