STORE FORSKJELLER: I motsetning til sin motspiller fra «Captain Phillips», Tom Hanks, lever Barkhad Abdi ifølge The Guardian fra hånd til munn. Foto: Stella Pictures
STORE FORSKJELLER: I motsetning til sin motspiller fra «Captain Phillips», Tom Hanks, lever Barkhad Abdi ifølge The Guardian fra hånd til munn. Foto: Stella PicturesVis mer

- Han sliter med å livnære seg

Oscar-sensasjonen lever fra hånd til munn etter å ha brukt opp filmhonoraret og sparepengene.

FIKK SKRYT: Barkhad Abdi ble nominert til Oscar for sin birolle i filmen «Captain Phillips». Her er han i en scene fra filmen. Foto: Stella Pictures
FIKK SKRYT: Barkhad Abdi ble nominert til Oscar for sin birolle i filmen «Captain Phillips». Her er han i en scene fra filmen. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Somaliske Barkhad Abdi (28) ble både hyllet og nominert til Oscar for sin første filmrolle noensinne i «Captain Phillips».

For rollen fikk han ifølge The Guardian 390 000 kroner for to år siden. Men pengene skal for lengst være brukt opp.

- Han sliter med å livnære seg, skriver avisen.

I tiden etterpå har Barkhad slitt med å få nye roller. I tillegg har han vært uten inntekt etter at han sa opp jobben i en butikk for mobiltelefoner.

- Da filmen kom ut, tenkte jeg at uansett om anmeldelsene er gode eller dårlige, kan jeg ikke fortsette å jobbe her, sier han til bladet New Yorker.

I forbindelse med forskjellige prisutdelinger den siste måneden har Barkhad levd på luksushotellet Beverly Hilton på regningen til filmselskapet bak «Captain Phillips».

Han har også gått på den røde løperen i lånte klær. En taxisjåfør han kjenner, skal ha kjørt ham gratis til og fra filmfestene.

Barkhad jobbet som limousinsjåfør da han meldte seg på en audition for rollen i «Captain Phillips».

Ifølge The Guardian skal han nå planlegge å flytte til Los Angeles i håp om å få flere roller, og skal være i samtaler om å spille den sør-afrikanske løperen Willie Mtolo på film.

LES OGSÅ: Sjåføren som ble Oscar-nominert