Kate Upton ut mot Guess:

- Han skulle forsikre seg om at puppene mine var ekte

Kate Upton går i strupen på Guess-skaper Paul Marciano.

SPARKER TIL: Kate Upton hevdet i en tweet at hun hadde blitt seksuelt trakassert av Paul Marciano, en av grunnleggerne bak motemerket Guess. Nå forteller hun hele historien, om at hun angivelig ble trakassert i flere år. Foto: NTB scanpix
SPARKER TIL: Kate Upton hevdet i en tweet at hun hadde blitt seksuelt trakassert av Paul Marciano, en av grunnleggerne bak motemerket Guess. Nå forteller hun hele historien, om at hun angivelig ble trakassert i flere år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I slutten av januar sto to kvinnelige modeller fram med anklager om seksuell trakassering mot moteskaper Paul Marciano (65).

Han står bak det populære motemerket Guess, som selger jeans og vesker over hele verden. En av de anklagende kvinnene har også gått til sak mot 65-åringen.

Supermodell Kate Upton (25) kastet seg inn i debatten som følge av alt oppstyret rundt saken.

Flere nøkkelfigurer i motebransjen har den siste tida fått kjenne på alvorlige konsekvenser som følge av anklager om overgrep og trakassering.

Det fikk også Guess erfare, da Upton - med en tweet - senket aksjeverdien til selskapet. Det medførte et tap på nærmere to milliarder kroner.

I HARDT VÆR: Paul Marciano er blant annet medgrunnlegger av klesmerket Guess. Nå blir også han anklaget for seksuell trakassering i lys av #metoo-kampanjen. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Paul Marciano er blant annet medgrunnlegger av klesmerket Guess. Nå blir også han anklaget for seksuell trakassering i lys av #metoo-kampanjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er skuffende å se at et så ikonisk klesmerke for kvinner, Guess, fortsatt lar Paul Marciano inneha rollen som kreativ direktør. #metoo, skrev Upton til sine 2,3 millioner følgere.

Den gang valgte hun å ikke uttale seg ytterligere om påstandene.

Nå, i et intervju med Time, forteller hun om hva som angivelig fant sted under en fotoshoot i 2010.

Hendelsen endte angivelig med at hun ble sparket fra oppdraget.

- Ville sjekke at puppene var ekte

- Paul Marciano sa han ville møte meg etter den første dagen med fotografering. Med en gang jeg ankom, sammen med fotograf Yu Tsai, kom Paul rett mot meg og tok meg på puppene mine.

- Han begynte å føle seg rundt - han lekte faktisk med dem. Etter at jeg dyttet ham unna, sa han at han «skulle forsikre seg om at de var ekte», hevder modellen i intervjuet.

COVER: Kate Upton på coveret til Sports Illustrated Swimsuit Issue-utgave. Video: CNN. Vis mer

Fotografen Upton nevner bekrefter historien og andre opplevelser med Marciano overfor magasinet.

Kate Upton, som er både modell og skuespiller, hevder at hun forsøkte å holde moteskaperen på en armlengdes avstand under hele møtet, men at han til stadighet berørte henne med en aggressiv holdning. Han skal ha tatt på lårene, nakken og brystene hennes. Moteskaperen skal så ha bedt fotografen om å forlate rommet, men han ble værende.

Det skal ikke ha stoppet trakasseringen fra Marciano. Hun så på det som at hun hadde to valg: Å komme seg unna eller å slå ned Guess' direktør. Førstnevnte ble utveien, men trakasseringen skal ha fortsatt.

Etter å ha nektet Marciano å følge henne til hotellrommet, ble hun angivelig sparket dagen etterpå. Grunnen agenturet presenterte henne med, var at Guess mente hun hadde blitt tjukk.

Samarbeidet med det verdenskjente merket skulle derimot ikke ta slutt der. Ved flere anledninger ble hun spurt om å stille opp i andre kampanjer.

Marciano skal ha vært pågående ved alle anledningene. Da Upton ved flere anledninger takket nei til besøk på hotellrommet eller private middager, ble hun sparket for det Guess skyldte på var vekta hennes.

Blånekter

Supermodellen tar nå et oppgjør med moteskaperen, og det hun mener er et problem som har fått forbigå i stillhet altfor lenge.

- Paul brukte sin makt til å få meg til å føle meg usikker og maktesløs, men han skal ikke få true meg lenger. Disse mennene tror ingen kan røre dem, men nå er tidene i endring, sier hun.

I en uttalelse til magasinet, nekter moteskaperen for det Upton har uttalt. Han kaller anklagene for absurde.

SVEVENDE: Her er bakomfilmen fra fotograferingen Kate Upton gjorde for magasinet Sports Illustrated. Her ser du hvor utfordrende det kan være å posere i vektløs tilstand. Video: Sports Illustrated Vis mer Vis mer

- Jeg har aldri vært alene med Kate Upton. Jeg har aldri berørt henne upassende steder. Jeg kommer heller aldri til å omtale en Guess-modell med nedverdigende språk, hevder han i uttalelsen, og legger til at han støtter #metoo-bevegelsen.

Kometkarriere

Kate Upton har i en alder av bare 25 år frontet mange av verdens største magasiner.

Fire år etter at hun signerte sin første modellkontrakt, skjøt karrieren hennes for alvor fart da hun 19 år gammel prydet forsida til Sports Illustrateds badetøyutgave i 2012.

Dette gjorde hun også i 2013 og i 2017. I kjølvannet av det prestisjetunge modelloppdraget i 2012, fortsatte Upton å skape overskrifter.

I motsetning til mange av modellene man så på catwalken og i motemagasiner har nemlig Upton en litt mer formfull figur.

Dette førte blant annet til at undertøysgiganten Victoria's Secret gikk ut og sa at de aldri kunne ha brukt henne.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernens bursdagsfeiring endte i kollisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer