«Farmen kjendis»:

- Han skulle banke meg opp

Søndagens «Farmen»-tvekamp ble avblåst etter et knallhardt spill i kulissene. På utsiden fortsetter ordkrigen.

«FARMEN»-DRAMA: Et ulovlig møte på førstekjempehytta samme dagen som tvekampen skulle holdes, fikk konsekvenser for Thomas Felberg. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag denne uka ble NRK-profil Thomas Felberg (49) valgt til vinterens siste førstekjempe i «Farmen kjendis». Søndag valgte han andrekjempe, til den siste tvekampen før finaleuka.

Instagram-profil Lasse Matberg (35) ble den utvalgte, og i kulissene inngikk de to en avtale om at fysisk ekstremt sterke Matberg skulle velge en tvekamp-gren av det rettferdige slaget, men så skjedde noe som snudde alt på hodet.

Trakk seg

Som Se og Hør omtalte lørdag, reagerte andrekjempen, altså Matberg, med avsky, da han tidlig på morgenen så at tre deltakere, Eli Kari Gjengedal (49), Öde Nerdrum (25) og Espen Thoresen (62) uten at tv-produksjonen var klar over det, rodde ut til førstekjempe Thomas Felberg (49) på kaffe- og sigarettbesøk.

- Jeg ble nesten litt overrasket av meg selv - over hvor sykt forbanna jeg var. Jeg hadde lyst til å svømme over og spørre hva i alle dager de holdt på med. Men jeg gjorde ikke det, og det var kanskje like greit, fortalte han til Se og Hør lørdag.

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg ville lage dårlig stemning etter at Sølje Bergan valgte han til førstekjempe i «Farmen kjendis» Vis mer

De tre ble til slutt tatt på fersken av produksjonen, men det som hadde skjedd hadde allerede gjort andrekjempen så rasende at han bestemte seg for å slå tilbake. Det gjorde han ved å velge tautrekking, en gren samtlige visste at Felberg var sjanseløs i.

Flere deltakere Se og Hør har snakket med mener Matberg var så sint at de fryktet tvekampen ville innebære legevakta om den gikk som normalt.

Det skjønte også Felberg, som valgte å trekke seg fra kampen.

FIKK KLEM: Terje Sporsem ga Thomas Felberg en god klem da han valgte å reise hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK KLEM: Terje Sporsem ga Thomas Felberg en god klem da han valgte å reise hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Han skulle ta meg

- Jeg så for meg tidenes Youtube-øyeblikk. Det så fullstendig latterlig ut med den spinkle kroppen til Thomas med disse selene. Og så var det et sånt øye som tauet gikk igjennom. Jeg så for meg at Lasse kom til å dra Thomas gjennom det øyet som ved bruk av en spagettimaskin, sier Espen Thoresen til Se og Hør.

Thomas Felberg var aldri i tvil om å trekke seg fra kampen da han hørte hva andrekjempen hadde valgt å konkurrere i.

- Han var veldig på at jeg skulle få prøve meg på min egen muskelkraft, men jeg valgte jo ikke Lasse fordi jeg trodde jeg skulle slå ham i noe. Han er den sterkeste fysiske fyren jeg noensinne har møtt, han bærer tømmerstokker med armene. En tynn rocker som meg kunne ikke i min egen eksistens ha hamlet opp med ham, mener Felberg.

NEKTET Å STILLE: Thomas Felberg ville ikke møte sin motstander i tautrekking og dro heller hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2
NEKTET Å STILLE: Thomas Felberg ville ikke møte sin motstander i tautrekking og dro heller hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Han ble såret, og skulle rett og slett ta meg, banke meg opp. Og velger tautrekking for å sette igang «faenskapet». Jeg tror det hadde blitt legevakta, for han var så sint på meg. Han følte jeg hadde gjort et overtramp. Jeg tror han trodde dette var en konspirasjon.

«Hva faen treffer meg nå»

Lasse Matberg innrømmer overfor Se og Hør at planen var å «nøkke Thomas til helvete», men han ble overrasket over reaksjonen til de andre da det ble informert om at han hadde valgt nettopp grenen tautrekking.

- Jeg følte meg som den store, stygge ulven. Jeg fikk høre at det var dårlig sportsånd og at det var urettferdig. Det ble vel brukt ord som at jeg «ikke var mann nok» og at jeg var «æresløs». Jeg tenkte «hva faen er det som treffer meg nå».

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Han står den dag i dag fast ved at det er hans privilegium å velge gren når det er han som blir valgt til andrekjempe.

- Så kom igjen, Thomas, ikke begynn sånn. Det blir rett og slett for dumt, sier 35-åringen.

- Burde opptrådt redelig

- Hva tenkte du da det ble klart at Thomas ikke ville ta kampen?

- Jeg syntes det var forferdelig og kjipt. Han hadde tross alt valgt meg til andrekjempe. Det var ikke så kult å sitte ute på kjempehytta mens tankene fløy heller - når han fikk dette besøket. Samtidig ville jeg til finaleuka.

Han understreker at Felberg fratok ham muligheten til å dra på markedet, samtidig som han måtte gjennom en kamp på «målstreken».

- Så fikk jeg beskjed fra Thomas om at det var en «ynkelig walkover». Han er ynkelig, ikke jeg. Han visste at jeg skulle velge gren, og har samtidig muligheten til å oppføre seg ordentlig, men sitter der i en kvartett på førstekjempehytta. Han burde opptrådt redelig.

BÅND: Anniken Jørgensen og Øde Nerdrum fant tonen inne på «Farmen»-gården - et vennskap «Annijor» ønsker å ha livet ut. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Felberg står den dag i dag for å kalle valget «ynkelig».

- Der og da føltes det jo riktig å si. Det finnes jo ikke et skjevere parti enn han og meg i tautrekning. Men sett i ettertid så er det jo jeg som er den ynkelige eller svakeste her fysisk. For det er jo hele kjernen her - fysisk overlegenhet. Så Lasse skal få lov til å sende den tilbake til meg. Det er helt greit, sier han til Se og Hør.

Slår tilbake

Til Se og Hør sier Espen Thoresen at han tror besøket han var med på hos Felberg ble en grunn til at Matberg kunne snu om på planen sin.

- Han brukte det som en unnskyldning til å velge tautrekking. Han påstod at vi hadde med mat til Thomas, men det fantes bedre mat på kjempehyttene enn i huset. Jeg tror han brukte dette som en utvei til å velge en gren Thomas overhodet ikke hadde sjans i, mener han.

STILLE FØR STORMEN: Thomas Felberg og Lasse Matberg skulle egentlig møtes i tvekamp søndag. Den kampen ble det ikke noe av. Foto: Alex Iversen / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Thomas Felberg og Lasse Matberg skulle egentlig møtes i tvekamp søndag. Den kampen ble det ikke noe av. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Det tilbakeviser søndagens tvekamp-vinner.

- Nei, nei, nei, herregud. Jeg hadde bestemt meg for å velge saging. Jeg visket vel det til Terje kvelden før, og tror at det var derfor Terje reagerte som han gjorde da jeg sa det ble tautrekking. Men han visste ikke hva jeg hadde opplevd ute på kjempehytta, forteller Lasse Matberg til Se og Hør.

TV 2: - Ville ikke endret noe

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, erkjenner at det var besøket på kjempehytta til Felberg som gjorde at Matberg valgte tautrekking.

På spørsmål fra Se og Hør understreker programredaktøren at ingen deltakere blir tvunget til å delta i tvekamper de ikke vil delta i.

AVBLÅST: Thomas Felberg nektet gå i kamp med Lasse Matberg. Dermed er det Matberg som er videre til den store finaleuka av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
AVBLÅST: Thomas Felberg nektet gå i kamp med Lasse Matberg. Dermed er det Matberg som er videre til den store finaleuka av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hadde dere tatt noen spesielle forholdsregler om tvekampen hadde blitt gjennomført, med tanke på at flere deltakere mener det ville blitt stygt?

- Vi har faste sikkerhetsrutiner rundt tvekampene. På tautrekking har vi blant annet endret på selen de har på seg, for å gi en bedre fordelt belastning på kroppen. Det er også alltid helsepersonell fra Røde Kors til stede. Vi ville ikke endret noe spesielt før akkurat denne kampen, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Jeg kjente at jeg ble redd for ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer