STORFAVORITT: Hittil relativt ukjente Didrik Solli-Tangen er storfavoritt både foran helgens delfinale, og flere tror også at 22-åringen kommer til å stikke av med seieren i den norske MGP-finalen, og dermed representere Norge i Eurovision 2010. Foto: SCANPIX
STORFAVORITT: Hittil relativt ukjente Didrik Solli-Tangen er storfavoritt både foran helgens delfinale, og flere tror også at 22-åringen kommer til å stikke av med seieren i den norske MGP-finalen, og dermed representere Norge i Eurovision 2010. Foto: SCANPIX Vis mer

- Han skuffer virkelig ikke

Oddsekspertene mener Didrik Solli-Tangen blir Norges mann i den internasjonale finalen.

Publisert
SEHER.NO: Lørdag er det klart for tredje delfinale i Melodi Grand Prix 2010, som finner sted i Skien. Der skal Didrik Solli-Tangen (22) konkurrere mot blant annet Mira Craig og A1.

22-åringen har allerede fått favorittstempel foran delfinalen i Skien, men nå tipper bettingselskapene at artisten også kommer til å gå til topps og bli Norges mann i den internasjonale finalen i mai.

- Ryktene har gått de siste ukene, om et sterkt bidrag fra operasangeren fra Heistad utenfor Porsgrunn. Og Didrik Solli-Tangen skuffer virkelig ikke. Etter å ha hørt de siste låtene, rangerer våre eksperter ham nå foran A1 som vinner av den norske MGP-finalen, sier ansvarlig for PR og samfunnskontakt i Unibet, Mads Jørgensen.


Solli-Tangen debuterte på TV under NRKs innsamlingsaksjon, sammen med fjorårets Eurovision-vinner, og skolekameraten hans fra Barratt Due, Alexander Rybak (23).

Til de britiske MGP-bloggerne Schlagerboys forteller Solli-Tangen at han ikke vil kalle seg bestevenn med Rybak, men han innrømmer at de diskuterer Grand Prix sammen.

- Det vil nok være skryting å kalle meg bestevenn, men jeg kjenner ham godt og selvfølgelig snakker vi om årets Eurovision - og jeg lytter godt!

Selv om Unibet rangerer A1 som er knapp oddsfavoritt foran Solli-Tangen i lørdagens siste delfinale i Skien, tror de at 22 år gamle Tangen vinner hele konkurransen.

Her er Unibets vurderinger av lørdagens delfinalister:

Mira Craig: Typisk Mira Craig. Særegen og bra stemme, men spørsmålet er om denne låten trekker nok stemmer. Vi tror kanskje at folket i stuene heller vil ha Mira-låter à là ”Hold On Be Strong” enn dette. 

Fred Endresen: Forsåvidt fengende, men dette har vel ikke nok Billy Ray Cyrus-preg til å sende ham direkte videre i dette selskapet. En plass i ”Sistesjansen” er innen rekkevidde.

Belinda Braza:
I enkleste laget, og startnummer 3 i delfinalen er heller ingen ønskeposisjon. Hun må vise frem et forrykende sceneshow om dette skal feste seg godt nok

Didrik Solli-Tangen:
En stor stemme. Intet mindre. Balladen balanserer på grensen til det svulstige, men det er ikke alltid noen ulempe i MGP. Vi tror Solli-Tangen kvalifiserer seg til finalen, og at han også kan komme meget høyt i den nasjonale finalen. Per i dag Unibets vinnerkandidat.

The Diamond:  Idol-kjendisen Håkon Njøten er tilbake, men med et bidrag som i motsetning til Solli-Tangens ikke fester seg godt i hjernebarken.

Karoline Garfjeld:
Friske discorytmer og et forhåpentligvis bra sceneshow gjør dette til en outsider i våre øyne. Men heller ikke mer

A1:
Våre favoritter i forkant tilhører også det desiderte favorittsjiktet etter at låta har blitt sluppet, selv om det er for tidlig å si om dette er pop-materiale av beste A1-sort. Men mediehypen i forkant, kjendis-statusen og det faktum at det har vist seg å være en klar fordel å opptre sist i disse sendingene, gjør at vi føler oss ganske sikre på at A1 går videre fra Skien.

Utdrag fra låtene til helgen kan du høre på Nrks nettsider her. (ekstern lenke)

Her er oddsen fra Unibet foran lørdagens delfinale:

A1 1,40
Solli-Tangen, Didrik 1,45
Craig, Mira 2,50
Garfjell, Karoline3,50
Endresen, Fred 6,50
The Diamond 10,00
Braza, Belinda 12,00

Her er oddsen fra NordicBet foran lørdagens delfinale:

Didrik Solli Tangen 1.65
Mira Craig 2.20
A1 2.35
Karoline Garfjell 3.00
Belinda Braza 9.00 
The Diamond 9.00
Fred Andresen 11.00

Her er oddsen fra Unibet foran den norske MGP-finalen:

Solli-Tangen, Didrik 3,75
A1 4,50
Keep Of Kalessin 6,75
Arredondo, Maria 7,00
Craig, Mira 10,00
Haukaas Storeng, Maria 10,00
Knutson, Venke 15,00
Stenerud, Alexander 15,00
Muri, Bjørn Johan 20,00
Garfjell, Karoline 25,00
Endresen, Fred 35,00
The Diamond 50,00
Braza, Belinda 75,00
Ormåsen, Gaute 75,00
Totland, Heine 75,00

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Tar med babyen til Grand Prix

 
   

 

 Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer