Ute av «Farmen»:

- Han skrek og skrek

To deltakere måtte reise hjem fra gården like ved Hurdal.

BARE NESTEN: To deltakere måtte forlate «Farmen»-gården på den første dagen av finaleuka. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens finaleuke av «Farmen» er i gang, og tirsdag måtte de gjenværende deltakerne gjennom to konkurranser. Eller rettere sagt - noen måtte gjennom to konkurranser.

For det hele startet med den velkjente hinderløypa, der de to med best tid gikk videre til gårdskonkurransen og dermed slapp kunnskapskonkurransen, som gikk av stabelen like etter.

De to som imponerte mest i hinderløypa var Daniel Engeli Godø (30) og Simon Tronstad Jacobsen (23), som dermed tok seg enda et skritt nærmere den store finalen.

«FARMEN KJENDIS»: De første bildene byr på både tårer og dramatikk. Se hele portrettprogrammet på TV 2 i kveld, onsdag, kl. 22.40. Video: TV 2 Vis mer

- Flaut

Heidi Lereng (24), Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (36), Heidi Persdatter Greiner Haaker (55) og Tonje Frigstad (21) måtte med det gjøre opp seg imellom om de to siste plassene i kunnskapskonkurransen.

Til slutt ble det klart at det var Haaker, enda bedre kjent som «Mama G», og Bjøringsøy, som måtte pakke sekkene sine og reise hjem.

MÅTTE REISE: Eventyret er over for Heidi Persdatter Greiner Haaker og Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE REISE: Eventyret er over for Heidi Persdatter Greiner Haaker og Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Den siste konkurransen startet med helbom for de alle fire. Ingen av dem svarte nemlig korrekt på hvilket fylke Hurdal kommune tilhører. Riktig svar er Akershus.

- Det var litt flaut. Og det var ikke noe mindre klønete at jeg ikke husket navnet på kuene heller. Jeg hadde helt jernteppe. Det vises jo ikke på TV, men jeg sto der fryktelig lenge, og til slutt fikk jeg beskjed om at jeg måtte svare. Jeg hadde ikke sjans, jeg var helt tom. Men både jeg og Kåre var bare blide, og ganske fornøyde selv om vi måtte reise, sier «Mama G» til Se og Hør.

TÅREVÅTT: Tonje Frigstad og Heidi Lereng tok seg videre i «Farmen», men lot likevel tårene renne da Kåre og «Mama G» måtte reise. Simon Tronstad Jacobsen og Daniel Engeli Godø er også videre i programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2
TÅREVÅTT: Tonje Frigstad og Heidi Lereng tok seg videre i «Farmen», men lot likevel tårene renne da Kåre og «Mama G» måtte reise. Simon Tronstad Jacobsen og Daniel Engeli Godø er også videre i programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Som en seier

- Er det ikke litt kjedelig å ryke så tett opp mot en finale?

- Nei, det var ikke det. Vi hadde kommet så langt, og jeg var så fornøyd bare av å ha kommet gjennom den hinderløypa. Jeg kunne like gjerne dratt hjem etter det - jeg var bare superfornøyd.

NERVEPIRRENDE: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy har vannskrekk, kan ikke svømme, men tok likevel denne utfordringen på strak arm. Foto: Alex Iversen / TV 2
NERVEPIRRENDE: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy har vannskrekk, kan ikke svømme, men tok likevel denne utfordringen på strak arm. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Det er «Farmen»-Kåre helt enig i. Han er, i likhet med Haaker, strålende blid når Se og Hør snakker med ham.

- Jeg følte det som en seier bare å komme til finaleuka. Jeg vant to tvekamper på veien og hadde ikke åpnet gårdsboka mer enn én gang! Jeg trodde aldri jeg skulle komme meg så langt, jeg har ikke vunnet noe som helst i livet, bedyrer han.

SEKUNDSTRID: «Farmen»-deltakerne ble vitne til en voldsomt jevn duell da Thorvald og Kåre møttes til den siste tvekampen før finaleuka. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

36-åringen fra Smøla fortsetter:

- Jeg har opplevd mer på «Farmen» enn jeg noensinne trodde jeg kom til å oppleve. Jeg kom inn med «Mama G» og gikk ut med «Mama G», så jeg er like glad jeg.

Avslører vannskrekk

Men om kunnskapskonkurransen var utfordrende for Bjøringsøy, var hinderløypa et enda større mareritt. Det som ikke kom fram på TV er nemlig at Kåre har vannskrekk, noe som mildt sagt bekymret ham før start.

- Dette er ikke noe å tulle med. Så jeg tok det rolig, for jeg skjønte at jeg ikke kom til å komme meg noen vei uansett, sier han, før han forklarer:

- Jeg har såpass vannskrekk at hvis jeg får vann over hodet, så vet jeg ikke hvor jeg er lenger. Det er ekkelt, jeg tåler det rett og slett ikke. Jeg er tøff på mange måter, men når det kommer til vann er jeg ikke det.

VAR FORSIKTIG: «Farmen»-Kåre tok få sjanser og falt heller aldri i vannet i hinderløypekonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
VAR FORSIKTIG: «Farmen»-Kåre tok få sjanser og falt heller aldri i vannet i hinderløypekonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Lenge vurderte han om han i det hele tatt skulle prøve seg i den utfordrende løypa.

- Til slutt tenkte jeg bare at det fikk gå som det gikk, og at jeg heller bare fikk avbryte om jeg måtte. Jeg klarte å fullføre, og da er jeg rett og slett råfornøyd med meg selv. For når jeg har sånn skrekken som jeg har, er det ikke noe gøy i det hele tatt.

Uhell som liten

- Hvor stammer denne skrekken fra?

- Jeg husker det ikke selv, men jeg har blitt fortalt at jeg hoppet ut i et basseng da jeg var liten. Jeg er sikker på at det stammer fra det.

Uhellet skal ha skjedd da Farmen-deltakeren var mellom to og tre år gammel.

- Brødrene mine var ute og badet, og så har jeg tydeligvis tenkt at det var veldig enkelt å bade. Jeg bare hoppet uti og gikk rett til bunns. Etter det var ikke vann lenger noe for meg.

FARMEN: Da han røyk ut av Farmen, gikk han rett på McDonalds og kjøpte ti Big Mac. Video: TV2 / Dagbladet / Rød Løper Vis mer

Det var, ifølge bygdeværingen, aldri noen fare for at bassengdramaet skulle ende fatalt.

- Faren min hoppet etter og fikk meg opp igjen. Det sto ikke akkurat om livet, men jeg svelget en del vann likevel. Jeg kan fortsatt ikke svømme. Jeg har badekar, og det får være greit nok, forteller han og ler.

- Skrek «hold kjeft»

Heller ikke «Mama G» ser tilbake på hinderløypa som en opplevelse hun har lyst til å gjøre igjen med det første. Det var nemlig en iskald erfaring, med en vanntemperatur på drøye 14 grader.

SLEIT: Heidi Persdatter Greiner Haaker klarte å gjennomføre hinderløypa selv om hun møtte flere utfordringer underveis. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLEIT: Heidi Persdatter Greiner Haaker klarte å gjennomføre hinderløypa selv om hun møtte flere utfordringer underveis. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Heldigvis - eller kanskje også uheldigvis - satt de andre deltakerne og heiet på henne underveis - én av dem litt ekstra mye.

- Jeg hørte Kåre hele veien, han heiet som bare det. Jeg var forbanna på ham et lite sekund der. Han skrek og skrek, og jeg ropte «hold kjeft» tilbake til ham. Men det har de ikke tatt med på TV, avslører hun med et smil.

Likevel:

- Det var viktig å ha en heiagjeng. Jeg var jo mer i vannet enn på hinderne. Jeg var iskald og hadde lyst til å gi opp i hvert fall hundre ganger. Men de ropte og heiet, og så kom jeg meg i mål likevel, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Ga bort alle «Maskorama»-pengene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer