CANADA: Prins Harry og hertuginne Meghan bor for tiden i Canada, noe som skal være tøft for prins Harry med tanke på omgangskretsen han savner fra hjemlandet. Foto: NTB Scanpix
CANADA: Prins Harry og hertuginne Meghan bor for tiden i Canada, noe som skal være tøft for prins Harry med tanke på omgangskretsen han savner fra hjemlandet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry:

- Han savner vennene sine

Det skal ikke bare ha vært enkelt for prinsen å forlate hjemlandet.

Publisert

For to uker siden reiste prins Harry (35) til Canada, der hertuginne Meghan (38) og sønnen Archie (åtte måneder) allerede var godt på plass.

Der vil hertugparet nå starte sitt nye liv, etter at det i begynnelsen av januar ble kjent at de ønsket å trekke seg fra sine kongelige plikter.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men til tross for at Harry og Meghan fikk støtte av kongehuset og grønt lys til en friere hverdag, har det ikke bare vært enktelt for prins Harry å forlate landet han er fra.

Kilder forteller nemlig til The Sun at prins Harry savner vennene sine.

- Brukes mer enn tidligere

Men selv om den britiske prinsen savner alle vennene sine hjemmefra, har han fortsatt kontakt med dem.

- Han har vært i en WhatsApp-gruppe (chattetjeneste, journ. anm.) med kompisene sine i flere år, og han bruker den nå mer enn tidligere for å holde kontakten og sende bilder, forteller en kilde til The Sun.

FORLOT STORBRITANNIA: Meghan og Harry er for tiden bosatt i Canada med sønnen Archie. Foto: NTB Scanpix
FORLOT STORBRITANNIA: Meghan og Harry er for tiden bosatt i Canada med sønnen Archie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge kilden brukes gruppen til å dele morsomme videoer og bilder, og prinsen skal ikke være redd for å miste kontakten med vennene selv om han har flyttet helt til Canada.

- Han tror ikke at det å være på andre siden av jorden nødvendigvis betyr at han vil miste kontakten med mennesker han har vært venn med hele livet.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Har lidd mye

En av dem prins Harry holder kontakten med, er Nacho Figueras (42). Den argentinske polospilleren er ikke barndomsvenn av prinsen, men de harlenge vært gode venner.

De to har nemlig spilt polo sammen i flere år, og Figueras var også en selvskreven gjest da prins Harry og hertuginne Meghan ble gift i 2018.

VENNER AV HERTUGPARET: Nacho Figueras og kona Delfina Blaquier var begge til stede da prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg. Foto: NTB Scanpix
VENNER AV HERTUGPARET: Nacho Figueras og kona Delfina Blaquier var begge til stede da prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forrige uke fortalte Figueras at han nylig hadde snakket med prinsen.

- Jeg snakket med Harry for et par dager siden. Han har lidd mye av alt som har skjedd. Han sliter med at folk dømmer ham, sa polospilleren.

Figueras la til at prinsen nå ønsker å leve et så normalt liv som mulig.

Vanskelig beslutning

Det var altså i begynnelsen av januar at Harry og kona kunngjorde at de ville trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter i et innlegg på Instagram. I samme innlegg skrev de også at de ville tjene penger selv.

Kort tid etter at nyheten ble kjent, fortalte prins Harry i en tale at han og Meghan følte at de «ikke hadde noe annet valg» enn å trekke seg tilbake fra de offisielle pliktene sine.

Han forsikret samtidig om at avgjørelsen ikke hadde vært enkel, og at de hadde brukt flere måneder på å tenke over denne beslutningen.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Mister titler og apanasje

Dronning Elizabeth (93) har i en uttalelse sagt at hun støtter deres ønske om et selvstendig liv, og som følge av valget mister de betegnelsen som Hennes og Hans Kongelige Høyhet til våren. De vil heller ikke motta apanasje fremover.

- Harry, Meghan og Archie vil alltid være høyt elskede medlemmer av min familie. Jeg anerkjenner utfordringene de har opplevd som følge av den intense situasjonen de siste to årene, og jeg støtter deres ønske om et selvstendig liv, het det i uttalelsen.

I tiden fremover vil Harry og Meghan bli mindre synlige, og dele tiden sin mellom Storbritannia og Nord-Amerika. På nåværende tidspunkt er de altså i Canada, der hertuginnen bodde før hun giftet seg med prins Harry i mai 2018.

Der var hun bosatt under innspillingen av tv-serien «Suits».

SESONGFINALE: Meghan Markle ga avkall på livet som skuespiller da hun giftet seg med prins Harry 19. mai 2018. Vis mer

LES OGSÅ: - De har datet siden juni

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer