Grunnleggeren av Se og Hør i Norge, Knut Haavik, er død. Haavik døde i sitt hjem i Spania natt til fredag 8. februar. Han ble 75 år gammel. Haavik publiserte den første utgaven av Se og Hør i september 1978, og var redaktør for bladet fram til sin avgang i 2004. Vis mer Vis mer

- Han satte dype spor

Tidligere Se og Hør-redaktører minnes Knut Haavik.

Publisert
Sist oppdatert

Grunnleggeren av Se og Hør i Norge, Knut Haavik, er død.

Han døde i sitt hjem i Spania natt til fredag 8. februar. Haavik ble 75 år gammel.

Knut Haavik etterlater seg kona Solveig Halseth Haavik, barna Cecilie, Svein Arne og Knut jr., samt seks barnebarn.

Haavik fikk sine tre barn med sin første kone, Torunn. Hun døde av kreft i 2002, etter over 35 års ekteskap.

Det var Haavik som publiserte den første utgaven av Se og Hør i september 1978, og han var sjefredaktør for bladet frem til Se og Hørs 25-årsjubileum i 2003.

Siden da har henholdsvis Odd Johan Nelvik, Harald Haave og Ellen Arnstad vært ansvarlige redaktører for Se og Hør.

<strong>GIKK BORT:</strong> Grunnlegger av Se og Hør i Norge, Knut Haavik, er død. I fjor høst feiret han bladets 40-årsdag. Her sammen med tre av sine etterfølgere, Odd Johan Nelvik, Ulf André Andersen og Ellen Arnstad. Foto: Tore Skaar
GIKK BORT: Grunnlegger av Se og Hør i Norge, Knut Haavik, er død. I fjor høst feiret han bladets 40-årsdag. Her sammen med tre av sine etterfølgere, Odd Johan Nelvik, Ulf André Andersen og Ellen Arnstad. Foto: Tore Skaar Vis mer

- En unik leder

Nåværende ansvarlig redaktør for bladet, Ulf André Andersen, minnes Haavik som en særegen redaktør.

- Knut Haavik har satt dype spor etter seg i norsk presse. Han var en unik leder og særegen redaktør, som alltid så kreative løsninger, sier Andersen.

- Vi som lager Se og Hør i dag forvalter arven etter ham så godt vi kan. Grunnmuren han laget for oss, står fortsatt sterkt 40 år etter at han bygget den. Vi er alle preget av det tunge budskapet, og har hans nærmeste i tankene.

- Jobbet sammen dag og natt

Odd Johan Nelvik tok over som ansvarlig redaktør for Se og Hør, etter Haaviks avgang i 2003.

- Han var en av de beste venner man kunne ha. Og jeg er stolt av å kunne kalle ham «en av mine». Vi jobbet sammen dag og natt i en årrekke, og i gamle dager ble vi enige om å støtte den andres familie dersom en av oss skulle falle fra. I dag går tankene til Sol, som er i Spania, sier Nelvik.

- I tillegg til at vi var venner og kolleger, delte vi en lidenskap for jakt. Senest i fjor, jaktet vi sammen i Hemsedal. Jeg snakket sist med Knut på 75-årsdagen i desember. Vi spøkte og lo om at det var en sensasjon at han var blitt 75 år. Han levde et tøft liv i perioder, der han slet med sykdom, blant annet diabetes. Han var ikke alltid like snill med helsa.

- Hva lærte du av Knut?

- Det å stole på sin egen teft, og det å vise hensyn. Han ga jo ut boken «En ramp i rampelyset». Han hadde et image, men var egentlig en veldig snill mann, sier Nelvik.

- En ramp har forlatt manesjen

I 2008 ble Harald Haave ansvarlig redaktør for Se og Hør, etter Odd Johan Nelvik.

- Det er trist å våkne opp til nyheten om at Knut er død. For meg og de fleste andre av bladets trofaste lesere, vil Knut alltid være synonymt med Se og Hør. Det er han som skapte bladsuksessen, han som drev medarbeiderne til å jakte på de saftigste avsløringer, spillopper og oppdateringer på hva Kjendis-Norge holdt på med, og han som personifiserte bladets profil gjennom sine tidvis omdiskuterte ledere, sier Haave.

<strong>FEIRET 30 ÅR:</strong> Daværende ansvarlig redaktør for Se og Hør, Harald Haave, og Knut Haavik feiret Se og Hørs 30-årsjubileum på cruise i 2008. Foto: Morten Eik
FEIRET 30 ÅR: Daværende ansvarlig redaktør for Se og Hør, Harald Haave, og Knut Haavik feiret Se og Hørs 30-årsjubileum på cruise i 2008. Foto: Morten Eik Vis mer

- Knut opplevde stor suksess også som konsernsjef i Aller, men han forble journalist til det siste. Med meninger om alt og alle og med mottoet: «Jeg tok et ja for et ja, og et nei for et kanskje». En ramp har forlatt manesjen. Nå går mine tanker til hans nærmeste.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer