SØRGER OVER ROLV: Sanger og skuespiller Kirsti Sparboe kjente Rolv Wesenlund i over 40 år. Hun er i sorg over vennens død, men har mange gode minner fra tiden deres sammen. Foto: Se og Hør
SØRGER OVER ROLV: Sanger og skuespiller Kirsti Sparboe kjente Rolv Wesenlund i over 40 år. Hun er i sorg over vennens død, men har mange gode minner fra tiden deres sammen. Foto: Se og HørVis mer

- Han så komikk i det meste

Slik minnes kollega og venninne Kirsti Sparboe avdøde Rolv Wesenlund.

SEOGHØR.NO: Natt til søndag 18. august døde skuespiller Rolv Wesenlund, 76 år gammel.

Blant hans nære venner og kolleger som er i sorg, er sangerinne og skuespiller Kirsti Sparboe (66).

Hun deburterte som revyskuespiller på Chat Noir i 1970, sammen med både Wesenlund og Harald Heide Steen Jr. Siden den gang har de opptrådt sammen ved flere anledninger. De tre spilte også sammen i NRK-programmet  «Og takk for det» i 1969.

- Det er kanskje det morsomste i min karriere, dét å jobbe med de to, Harald Heide Steen Jr og Rolv. Han var alltid snill, alltid i godt humør, alltid engasjert. Han så komikk i det meste, selv ting vi andre så på som mer alvorlige, forteller Sparboe til Seoghør.no.

Selv om folk flest forbinder Wesenlund mest med rollefiguren Marve Fleksnes, påpeker venninnen at han hadde flere talenter.

- Rolv var ikke bare Fleksnes, han gjorde så mye. Han var en sånn gigant i norsk kulturliv, uttaler hun med ettertrykk. 

Også kulturminister Hadja Tajik understreker Wesenlunds evner som kunstner, og omtaler arbeidet hans som tidløst overfor Seoghør.no.

Del dine minner om Rolv Wesenlund på «miss you» her!


Private minner
Kirsti Sparboe tilbragte også mye tid sammen med skuespillerlegenden utenfor scenen, og hun trekker frem hans følsomhet og omtanke.

- Også privat var han en veldig god venn. Vi har bodd i nærheten av hverandre, hatt barn på samme alder som har vokst opp sammen.

- Vi har hatt mange lange telefonsamtaler, og ledd mye sammen. Rolv skrev alltid veldig morsomme julekort, han fant alltid så rare, gammeldagse kort. Jeg har mange private minner om ham, men de får forbli private, understreker Sparboe videre.


Tragikomisk

Kanskje det ikke bare var i livet Wesenlund evnet å se komikken i selv alvorlige situasjoner. Kirsti Sparboe nevner i hvert fall det spesielle i at vennen døde akkurat denne helgen.

- Jeg har bare snakket så vidt med familien, så jeg vet ikke det nøyaktige tidspunktet, men det var i hvert fall natt til 18. august - Harald Heide Steen jr. sin bursdag. Det var jo litt rart. Litt komisk, det óg, avslutter skuespillerinnen.

LES OGSÅ: - Han var en kunstner av rang