- Han sa: «gratulerer som pappa»!

Ukjent mann kom med slengkommentar til Anja Hammerseng-Edin.

FAMILIELYKKE: Anja tråkket til på bryllupsdagen slik at Gro og deres sønn Mio ankom kirken i god tid før bryllupet startet.  Foto: Andreas Fadum
FAMILIELYKKE: Anja tråkket til på bryllupsdagen slik at Gro og deres sønn Mio ankom kirken i god tid før bryllupet startet. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Håndballekteparet Gro (33) og Anja Hammerseng-Edin (30) er lykkelige foreldre til sin lille prins, Mio (2). I parets ferske bok «Anja + Gro = Mio» beretter paret om følelsene rundt det å få et barn ved hjelp av donor. 

I kapittelet «Pappa er et definisjonsspørsmål» forteller Gro om en ettermiddag i oktober 2011 da de tilfeldigvis var innom en bensinstasjon på vei hjem. Her ble Gro gratulert med graviditeten av en helt ukjent mann. 

«Jeg venner meg aldri helt til at folk jeg ikke kjenner snakker til meg som om vi er gamle kjente. Da jeg fikk øye på Anja, kunne jeg spore en anelse rødt som var i ferd med å forsvinne fra ansiktet hennes. Det fikk meg til å tenke at mannen kanskje hadde snakket til henne også,» skriver Gro og forteller videre at hun spurte Anja hva han hadde sagt. 

«Han sa 'gratulerer som pappa'! [...] Jeg sa 'hæ'. Jeg prøvde å gi ham en mulighet til å omformulere eller kanskje tenke seg litt om. [...] Men han sa nøyaktig det samme en gang til», sa Anja ifølge Gro. 

I boka forteller Anja hvor viktig det var for henne at hun ble akseptert som en medmor til lille Mio. Hun ønsket ikke å være stemor eller adoptivmor. Alt hun ønsket var aksept fra omgivelsene. Etter en lang kamp, med mange tilbakeslag fikk hun endelig bekreftelsen fra staten om at hun nå offisielt var Mios medmor.

«Jeg smakte på ordet. Selv med mine latterlige krav om å få gå i posete bukser resten av livet, ble jeg anerkjent som mamma. [...] Dette betydde mye for meg,» forteller Anja i boka. 

LES OGSÅ: - Jeg har ikke hatt lyst på et barn i magen