GJØR IKKE HUSARBEID: Bortsett fra litt søppeltømming fra tid til annen, holder Petter Solberg seg unna husarbeidet. Det er det kona Pernilla som tar seg av. Foto: Andreas Fadum
GJØR IKKE HUSARBEID: Bortsett fra litt søppeltømming fra tid til annen, holder Petter Solberg seg unna husarbeidet. Det er det kona Pernilla som tar seg av. Foto: Andreas FadumVis mer

- Han sa at kjøkkenet er din plass

Kona fikk sjokk av Petter Solbergs holdning.

SUKSESS: Solberg er landets mest suksessrike rallysjåfør. Foto: SCANPIX
SUKSESS: Solberg er landets mest suksessrike rallysjåfør. Foto: SCANPIX Vis mer

SEOGHØR.NO: Hjemme hos Petter Solberg (39) er det kona Pernilla (41) som gjør kjøkkenarbeidet. Sånn har det alltid vært.

- Jeg er ikke sammen med ham fordi han er så huslig, sier Pernilla til VG.

Da Petter var liten, gjorde moren hans alt husarbeidet. Slik var det til rallystjernen var i midten av 20-årene, møtte Pernilla og flyttet hjemmefra.

- For meg er det sånn at ting bare skjer. Jeg kommer på hotell, legger fra meg bagen og så er klærne vasket når jeg skal dra. Og jeg blir hentet og kjørt til flyplassen, sier Petter til avisen.

Petter skal ha vært veldig klar på at kjøkkenet ikke er hans område da han ble sammen med Pernilla.

- Han sa at kjøkkenet er din plass. Jeg fikk jo sjokk. Det er nok litt 1940-talls. Mammaen hans skjemte ham bort, så han har aldri lært seg å hjelpe til hjemme, forteller Pernilla, som stempler Petter som verdens største egoist.

Og Petters mor Tove tar på seg skylden.

- Jeg tar på meg all skyld. Jeg er jo den gammeldagse husmoren som gikk hjemme med barna og ikke jobbet. De er nok blitt veldig bortskjemt, forteller hun til VG.

Solberg er for tiden aktuell i TV 2-serien «Det sterkeste kjønn», som har premiere onsdag.

LES OGSÅ: - Ikke ille å ha prinsen som kartleser