Jamie Spears:

- Han reddet henne

Popstjernens far slår tilbake gjennom sin advokat.

SLÅR TILBAKE: Jamie Spears kommer med et budskap gjennom advokaten sin. Foto: AP Photo / NTB
SLÅR TILBAKE: Jamie Spears kommer med et budskap gjennom advokaten sin. Foto: AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Advokaten til popstjernen Britney Spears' (39) far, Jamie Spears (68), går nå ut med sin historie i et intervju med «Good Morning America».

Det melder blant andre Sky News.

Dette er første gangen det kommer noe fra 68-åringen siden den mye omtalte dokumentaren «Framing Britney Spears» slapp i januar. Dokumentaren omhandler popstjernens liv, og har skapt sterke reaksjoner blant både fansen og i kjendisverdenen.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

- Jeg forstår at enhver historie ønsker seg en skurk, men folk tar så feil her, sier advokat Vivian Thoreen på vegne av Jamie i tv-programmet.

- Dette er en historie om en svært lojal, kjærlig og dedikert far, som reddet datteren fra en livstruende situasjon. Andre mennesker skadet henne og utnyttet henne, fortsetter hun.

Deler sin side av saken

Popstjernen er for tida involvert i en juridisk kamp mot faren, som har hatt en sentral rolle i vergemålet hennes siden 2008.

Britney har gjort det klart at hun ikke lenger ønsker at faren skal ha ansvaret for økonomien hennes, og fjoråret bød derfor på en rekke møter i retten på bakgrunn av dette. De siste åra har også emneknaggen #FreeBritney blitt hyppig delt i sosiale medier.

Emneknaggen ble startet av en gruppe av artistens fans, som hevder at faren kontrollerer, manipulerer og utnytter datteren - og hennes mentale helse.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter ny video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Jamies advokat hevder derimot at han har jobbet hardt for å beskytte datteren, og at han har reddet økonomien hennes.

- Jamie har også samarbeidet med Britney for å hjelpe henne til å få tilbake omsorgen for barna, fortsetter advokaten, og refererer til at popstjernen mistet omsorgen for sønnene hun har med eksmannen Kevin Federline (42) en periode.

VIL FJERNE FAREN: Britney Spears har over lengre tid hatt et ønske om å fjerne faren sin fra vergemålet. Foto: Chris Pizzello / Invision /AP / NTB
VIL FJERNE FAREN: Britney Spears har over lengre tid hatt et ønske om å fjerne faren sin fra vergemålet. Foto: Chris Pizzello / Invision /AP / NTB Vis mer

Den siste rettshøringen i den bitre striden mellom sangfuglen og faren fant sted tidligere denne måneden.

Da ble det besluttet at Jamie må dele vergeansvaret for Britney med stiftelsen Bessemer Trust. De skal samarbeide om et budsjett og forslag til økonomiske investeringer for stjernen.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Britneys ønske om at faren skal fjernes fra vergemålet ble imidlertid ikke behandlet av retten den gang.

- Det er ikke noen hemmelighet at min klient ikke vil ha sin far som medverge. Men vi anerkjenner at en eventuell fjerning er et eget spørsmål, sa Britneys advokat Samuel D. Ingham i retten.

Raste mot kjærestens far

Kort tid etter at dokumentaren om popstjernens liv slapp, brøt hun selv tausheten i sosiale medier. I et innlegg på Instagram delte Spears en videosnutt fra en tre år gammel opptreden hvor hun synger låta «Toxic».

«Hvert menneske har sin egen historie og sitt syn på andre menneskers valg. Vi har alle så mange ulike, strålende og nydelige liv!!! Husk at uansett hva vi tror vi vet om et menneskes liv, så er det ingenting sammenliknet med personen som faktisk befinner seg bak linsa», var blant det hun skrev den gang.

ANKLAGER: Britney Spears mener at paparazzi-fotografene tukler med bildene før publisering, slik at hun ser større ut enn hva hun er. Det er hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

Britneys uttalelse kom bare kort tid etter at kjæresten, 27 år gamle Sam Asghari, raste mot hennes far.

I et innlegg delt på Instagrams historiefunksjon skrev han følgende om 68-åringen:

«Det er viktig at folk forstår at jeg har null respekt for noen som prøver å kontrollere forholdet vårt og hele tida stikker kjepper i hjula på oss. Min mening er at Jamie er en skikkelig pikk».

«Jeg kommer ikke til å gå inn i detaljer for jeg har alltid respektert privatlivet vårt, men samtidig så kom jeg ikke til dette landet for å undertrykke meningene mine og friheten min».

LES OGSÅ: Andreas «TIX» Haukeland: - Jeg vil beklage

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer