James Cameron:

- Han måtte dø

Ender 25 år gammel debatt.

TITANIC: Regissør James Cameron ønsker å ende debatten rundt Jack Dawsons død. FOTO: Kpa / NTB Scanpix
TITANIC: Regissør James Cameron ønsker å ende debatten rundt Jack Dawsons død. FOTO: Kpa / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har gått 25 år siden suksessfilmen «Titanic» - med Leonardo DiCaprio (48) og Kate Winslet (47) i hovedrollene- ble vist i kinosaler verden over.

Filmen, som er skrevet og regissert av James Cameron (68), gjenskaper RMS Titanics forlis fra 1912. Året etter utgivelsen ble filmen tildelt hele elleve Oscar-statuetter.

Gjennom 25 år har regissør Cameron fått høre klager om filmens hjerteskjærende slutt, nemlig Jack Dawsons (Leonardo DiCaprios) død.

Helt siden filmens debut i 1997 har kinogjengere diskutert slutten, og mange har konkludert med at Rose kunne ha gitt plass til Jack på den flytende døren, og dermed reddet livet hans.

TITANIC: Da Céline Dion var gjest i carpool karaoke i talkshowet «The Late Late Show» med James Corden, var det klart at låten «My heart will go on» måtte synges. Og så klart måtte det gjøres ekstravagant. https://www.seher.no/kjendis/lykkelig-igjen-etter-ektemannens-dod/70712802 https://www.seher.no/emne/slik%20gikk%20det%20med%20titanic-stjernene Vis mer

Nå ønsker Cameron å ende debatten rundt «Titanic».

Flere medier har omtalt saken, blant annet Toronto Sun.

Filmskaperen har nemlig gjennomført forskning for å bevise overfor «alle» at Jack og Rose ikke kunne ha overlevd sammen.

- Vi har gjort en vitenskapelig studie for å legge hele saken på is, sa filmskaperen i et intervju med Postmedia og la til:

- Vi brukte to stuntskuespillere som hadde samme kroppsmasse som Kate og Leo, og satte sensorer på og inni dem. Vi la dem i isvann og testet om de kunne ha overlevd gjennom en rekke metoder. Svaret var at det var ingen måte for at de begge kunne ha overlevd. Bare én kunne overleve.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB / Instagram Vis mer

På spørsmål om han angrer på at han ikke ga Jack en lykkelig slutt er svaret klart:

- Nei, han måtte dø. Det er som Romeo og Julie. Det er en film om kjærlighet og offer og dødelighet.

LES OGSÅ: Nektet å svare på kollegenes «Titanic»-spørsmål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer