Tom og Suri Cruise:

- Han må velge mellom datteren og Scientologi-kirken

Tom Cruise har en viktig beslutning foran seg.

TØFT VALG: Skuespiller Tom Cruise står overfor en viktig valg mellom å bli i Scientologi-kirken eller å gjenoppta kontakten med datteren Suri. Foto: NTB Scanpix
TØFT VALG: Skuespiller Tom Cruise står overfor en viktig valg mellom å bli i Scientologi-kirken eller å gjenoppta kontakten med datteren Suri. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Skuespiller Tom Cruise (55) har angivelig ikke hatt noe kontakt med datteren Suri Cruise (11) på hele fem år. Datteren har filmstjernen sammen med ekskona Katie Holmes (39).

Nå skal 55-åringen ha fått et tøft ultimatum av familien. Det melder nettstedet Hollywood Life.

Tom har vært et trofast medlem av scientologi-kirken siden 1990, og troen hans skal ha gått hardt utover familien og forholdet til Suri.

Ifølge nettstedet står Hollywood-stjernen nå ovenfor en drastisk livsstilsendring.

- Han har nådd et vendepunkt og føler at han er nødt til å gjøre noe med det, forteller en kilde til nettstedet.

- Hans tøffeste valg noensinne

Kilden forklarer videre at hvis Tom ønsker å få kontakt med datteren igjen, er han nødt til å forlate scientologi-kirken, som har vært en stor del av livet til skuespillerstjernen.

- Å forlate scientologi-kirken blir det tøffeste valget han noensinne har tatt, fortsetter kilden.

Sist gang Tom ble observert med den 11 år gamle datteren var under et besøk i vannparken Disney's Typhoon Lagoon i Florida i 2012.

Saken fortsetter nedenfor.

SISTE FERIEN: Besøket i vannparken til Disney i Florida var siste gangen Suri og Tom ble sett sammen. Foto: NTB Scanpix
SISTE FERIEN: Besøket i vannparken til Disney i Florida var siste gangen Suri og Tom ble sett sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge nettstedet kan valget om å forlate kirken få dramatiske konsekvenser. Folk som tidligere har valgt å forlate sekten har mistet langvarige vennskap fra kirken.

Skuespiller Leah Remini (47) forlot kirken for å tilbringe mer tid med datteren sin i 2013, og hun fortalte den gang hvordan det påvirket vennskapene hennes.

Leah fortalte at folkene i religionen ikke har lov til å snakke med andre utenfor scientologi-kirken.

Tom Cruise er kjent for å gjøre mange av sine egne stunts i filmene sine. Her er han på rød løper for Mission Impossible 5, der han blant annet hang fra et fly. Vis mer

- Suri savner pappaen sin

Det er fem år siden Katie begjærte skilsmisse fra ektemannen Tom, og flyttet ut av herskapshuset i Beverly Hills med datteren Suri.

Siden den gang skal Suri kun ha sett faren sin på omslaget av blader og på TV.

11-åringen skal ha vanskeligheter med å forstå hvorfor faren holder seg unna.

En nær venn av moren Katie skal ha fortalt til nettstedet Celebrity Insider at Suri har prøvd flere ganger å få kontakt med faren, men at han ikke ønsker å verken se eller snakke med datteren.

- Suri er i en alder hvor hun virkelig trenger den kjærligheten fra faren sin. Hvilket som helst barn i den alderen ville spurt hvorfor faren ikke ønsker å se dem, fortalte en venn nær Katie til nettstedet, og fortsatte:

- Han kjenner ikke datteren sin, bortsett fra at han vet at hun gjør det bra på skolen og at hun elsker å danse og spille teater.

Kirken ødela ekteskapet

Scientologi-kirken er beryktet for å være svært kontrollerende, og etter Katie Holmes og Tom Cruise sin skilsmisse i 2012 kom det frem flere hemmeligheter.

Flere kilder har hevdet at Katie bestemte seg for skilsmisse fordi hun fryktet at Tom skulle sende Suri bort til den ekstreme scientologiorganisasjonen «Sea Org».

TRIOEN: Suri avbildet sammen med mamma Katie og pappa Tom i 2009. Foto: NTB Scanpix
TRIOEN: Suri avbildet sammen med mamma Katie og pappa Tom i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge amerikanske medier ble Katie også forfulgt av scientologi-medlemmer som fryktet en offentlig rettssak mellom henne og Tom

Dette er ikke første gang det har blitt hevdet at kirken ødela et forhold.

Da han skilte seg fra Nicole Kidman i 2001, ble det i etterkant nemlig også hevdet at kirken bevisst prøvde å ødelegge forholdet.

Nektet å ta smertestillende

I august gikk det galt for skuespilleren under innspillingen av «Mission Impossible 6» i London.

I et av stuntene, som Tom ofte insisterer på å gjøre selv, skulle 55-åringen hoppe fra et tak til et annet. Han klarte imidlertid ikke å hoppe langt nok, og deiset rett inn i bygget i hurtig hastighet.

Det ble kort tid etter klart at Tom Cruise hadde brukket ankelen, og måtte utsette norgesbesøket sitt i minst to måneder.

Senere hevdet en kilde til Radar Online at «Mission Impossible»-stjernen nektet å ta imot behandling og smertestillende på grunn av hans religiøse tro.

- Ifølge kirkens tro, kommer sykdom og ulykker som dette fordi det er en potensiell kilde for trøbbel i personens liv, uttalte kilden til nettstedet.

​LES OGSÅ: Tom Cruise avslørte sannheten bak rumpe-mysteriet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer