Bruce Springsteen:

- Han luktet sterkt av alkohol

En parkvokter hevder at rockelegenden først nektet å ta en blåsetest.

MØTER I RETTEN: Onsdag neste uke skal rockestjernen Bruce Springsteen i retten i New Jersey. Her med datteren Jessica og kona Patti. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
MØTER I RETTEN: Onsdag neste uke skal rockestjernen Bruce Springsteen i retten i New Jersey. Her med datteren Jessica og kona Patti. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke ble det kjent at rockelegenden Bruce Springsteen (71) er siktet for å ha kjørt mens han var påvirket av alkohol. Det meldte TMZ.

Kjendisnettstedet siterte politikilder på at 71-åringen ble arrestert 14. november i Sandy Hook i hjembyen New Jersey, hvor han ble siktet for promillekjøring, uaktsom kjøring og å innta alkohol i et lukket område.

Pågripelsen ble bekreftet av en talsperson for National Parks Service, meldte NTB. Ifølge TMZ er dette første gang stjernen er blitt arrestert, og Springsteen skal ha vært samarbeidsvillig med politiet under arrestasjonen.

Nå kommer det frem at rockelegenden skal møte i retten i New Jersey 24. februar. Det bekrefter en talsperson for U.S Attorneys Office overfor Fox News.

KLEINT: Da rettsaken om OJ Simpson pågikk, og Robert Kardashian var en av hans advokater, ble Kim Kardashian West tatt for å være farens elsker. Video: Netflix Vis mer

Nektet å ta promilletest

Det har også kommet frem nye påstander om dagen Springsteen ble arrestert. Fox News og NBC News har nemlig fått tilgang på dokumenter med forklaringen til parkvokter R.L Hayes, som møtte Springsteen før han ble arrestert.

Hayes hevder blant annet at Springsteen først nektet å ta en blåsetest da han kom bort til ham, og at han skal ha fortalt 71-åringen at det var forbudt å drikke alkohol i parkområdet.

TAUS: Siden siktelsen ble kjent har rockelegenden Bruce Springsteen forholdt seg taus. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
TAUS: Siden siktelsen ble kjent har rockelegenden Bruce Springsteen forholdt seg taus. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer

Parkvokteren skal også ha lagt merke til en flaske med tequila som han hevder han så Springsteen ta en shot av, før han satte seg på motorsykkelen for å starte motoren.

- Flasken som shoten ble tatt av var helt tom. Jeg spurte Springsteen om han skulle kjøre, og han bekreftet at han skulle kjøre ut av parken, hevder Hayes.

TIRAMISU: Radio-profil Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

- Han luktet sterkt av alkohol og hadde glassaktige øyne, legger han til.

Hittil har verken Springsteen eller advokatene hans uttalt seg.

Nyheten om arrestasjonen kom bare dager etter at Springsteen dukket opp i en reklame for bilmerket Jeep under Super Bowl. En talsperson for Jeep uttalte at Super Bowl-reklamen var blitt satt på pause som følge av arrestasjonen.

71-åringen har hatt et langt liv i musikkens tjeneste. Hans seneste, og tjuende, album kom i fjor, men overbeviste ikke helt Dagbladets anmelder. Albumet ble spilt inn på fem dager i hjemmestudioet hans i New Jersey, og fikk tre øyne på terningen.

Han har de siste årene også vakt oppsikt med sin støtte til Det demokratiske partiet i USA, og har gått hardt ut mot tidligere president Donald Trump.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpnet seg om alkoholforbruket i Lindmo. Video: NRK Vis mer

Ville ikke ende opp som faren

I 2016 kom Springsteen ut med en selvbiografi hvor han blant annet skrev om sin lange kamp mot depresjonen og forholdet til faren, som har preget både livet og musikken hans. Faren, Doug Springsteen, slet med psykiske problemer og hadde et alkoholproblem.

Springsteen meddelte i boken at han var redd for å ende opp som faren, men at han til en viss grad hadde klart å legge bak seg det problematiske forholdet de hadde.

I selvbiografien skrev han også om da faren kom på besøk etter at Springsteen og kona Patti Scialfa (67) hadde fått sitt første barn, sønnen Evan James (30). Mens de to satt og drakk øl den kvelden, gjorde faren et uventet forsøk på forsoning:

«Det var alt jeg trengte, alt som skulle til», fortalte Springsteen i boken.

LES OGSÅ: Influenser må ti år i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer