Claire Danes og Jared Leto:

- Han lærte meg å kysse

Claire Danes fikk hjelp av den ettertraktede Hollywood-kjekkasen.

BEHJELPELIG: Claire Danes røper nå, over 20 år etter at siste episode av «Angela» ble vist, at hun ble opplært av Jared Leto i kunsten å kysse. Foto: All Over Press, NTB scanpix
BEHJELPELIG: Claire Danes røper nå, over 20 år etter at siste episode av «Angela» ble vist, at hun ble opplært av Jared Leto i kunsten å kysse. Foto: All Over Press, NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Fra 1994 til 1995 gikk den amerikanske tenåringsserien «My So-Called Life» på ABC i USA, og på TV 2 her i Norge. Det ble med 19 episoder, men serien har i dag fått en slags kultstatus.

Spesielt fordi den fostret stjerner som blant andre Claire Danes (39) og Jared Leto (46), som begge på hver sin kant erobret Hollywood i ettertid.

De har likevel mye å takke deltakelsen i «Angela» for, som er navnet serien fikk her i Norge - oppkalt etter karakteren Danes spilte.

Claire og Jared jobbet tett sammen under innspillingen, og nå kommer det frem at de unge skuespillerne var helt avhengig av hjelp fra hverandre. Det var nemlig han, som på tidspunktet var 21 år, som måtte lære den da 14 år gamle skuespilleren å kysse.

- Helt tåpelig

Det er Entertainment Weekly som omtaler saken.

På besøk hos «The Howard Stern Show» fortalte skuespillerinnen om ungdomstiden, og hvordan det var å måtte lære seg tungekunsten av en skuespiller som var mange år eldre enn henne.

- Det var noen instrukser for den scenen der det sto «Angela kysser Jordans ansikt», og jeg bare «Hva? Hva er greia? Hvorfor vil hun kysse ansiktet hans?», fortalte hun i programmet, til latter fra salen.

FIKK OPPLÆRING: Claire Danes fikk på 1990-tallet en belæring hun aldri har glemt siden. Jared Leto måte nemlig lære henne å kysse. Foto: Taylor Jewell/Invision/AP, NTB scanpix
FIKK OPPLÆRING: Claire Danes fikk på 1990-tallet en belæring hun aldri har glemt siden. Jared Leto måte nemlig lære henne å kysse. Foto: Taylor Jewell/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer
LÆREMESTER: Danes synes Leto virket eldgammel da de møttes på 1990-tallet, men har siden satt pris på leksjonene hun fikk. Foto: NTB scanpix
LÆREMESTER: Danes synes Leto virket eldgammel da de møttes på 1990-tallet, men har siden satt pris på leksjonene hun fikk. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde det spørsmålet på settet, og han prøvde å lære meg det. Det var helt tåpelig, forteller hun.

I dag ville nok ikke en slik aldersforskjell gjort seg særlig godt på tv-skjermen, og det hadde trolig møtt protester at en jente under seksuell lavalder måtte ha kysset en kar som etter amerikansk lov var myndig.

Danes og Leto står ikke hverandre så nære i dag, men den gang da hadde de et godt forhold. Hun beskriver et nært bånd, og forteller at han oppførte seg både broderlig og beskyttende overfor henne. Hun legger dog ikke skjul på at hennes skuespillerkollega så bra ut.

- Han virket eldgammel. Han så sjokkerende godt ut, det var helt foruroligende, sier hun.

Gravid

Danes fikk mye oppmerksomhet for rollen som Angela, og vant attpåtil en Golden Globe-pris for innsatsen sin. Da var hun kun 15 år gammel.

- Det var en helt utrolig ting for meg, og jeg blir like smigret hver gang noen tar det opp. Jeg er ikke flau over det i det hele tatt, har Danes uttalt om prisen.

Nå for tiden gjør Danes kjempesuksess i serien «Homeland», som også har skaffet henne utmerkelser. Skuespilleren har spilt i en rekke storfilmer etter at «My So-Called Life»-eventyret var over, blant annet «Romeo & Juliet» og «Terminator 3».

I 2009 giftet hun seg med sin tidligere kollega Hugh Dancy, og paret fikk sønnen Cyrus for to år siden. Denne uken kunne filmstjernen overraske igjen.

- Jeg er langt inn i mitt andre trimester, har hun ifølge People kunngjort denne uken.

TRE BLIR FIRE: Skuespillerparet Claire Danes og Hugh Dancy venter sitt andre barn. Foto: NTB Scanpix
TRE BLIR FIRE: Skuespillerparet Claire Danes og Hugh Dancy venter sitt andre barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Var dette planlagt eller kom det som en overraskelse? spurte programleder Howard Stern (64) Golden Globe-vinneren.

- Dette var planlagt. Vi har ønsket oss et barn til ganske lenge, og nå skjedde det, forklarte Danes.

De vordende foreldrene vet hva slags kjønn den ufødte babyen er, men vil holde dette for seg selv.

- Hvis det blir en jente kaller vi henne Howardina, spøkte Claire.

SESONG 7: Eks-CIA-agent Carrie Mathison er tilbake i sjuende sesong av Homeland. Video: Showtime Vis mer

Stjal kjæresten til gravid kollega

I 2003 skapte det store overskrifter da Claire Danes falt for den 11 år eldre skuespilleren Billy Crudup (49).

Han var nemlig på denne tiden sammen med «Weeds»-stjernen og skuespillerkollega Mary-Louise Parker (53) - som var gravid i syvende måned.

For et par år siden åpnet «Homeland»-stjernen seg til Howard Stern om hvordan hun den gang håndterte å bli dømt nedenom og hjem av publikum og mennesker rundt seg.

- Det var skremmende og veldig tøft. Men jeg visste ikke hvordan jeg skulle la være å involvere meg med ham, delte hun, ifølge UsWeekly.com.

Crudup, kjent fra filmer som «Almost Famous» og «Big Fish», og Danes møtte hverandre på settet til det romantiske dramaet «Stage Beauty».

De falt pladask for hverandre og han valgte å forlate sin gravide kjæreste, som han hadde vært sammen med i åtte år, til fordel for Danes.

- Jeg var forelsket i ham og trengte å utforske det. Jeg var 24 år, og ante ikke hva konsekvensene ville bli, forklarte Claire videre.

Duoen var i et forhold i fire år før de gikk hver til sitt i 2006.

LES OGSÅ: - Dere burde være hjemme og passe på barnet deres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer