Johnny Depp og Kate Moss:

- Han knuste hjertet hennes

Onsdag skal Kate Moss vitne i den pågående rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard.

VITNE: Da et kjent navn dukket opp, brøt det ut full «jubel» blant Johnny Depps advokater. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste måneden har det stormet rundt eksparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (36) som for tiden befinner seg i den pågående rettssaken i Virginia i USA. Førstnevnte har saksøkt ekskona for ærekrenkelse i forbindelse med en aviskronikk i Washington Post.

Depp krever nå 50 millioner dollar i erstatning fra Heard, som i kronikken skrev at hun hadde opplevd å stå frem som en som hadde erfart vold i hjemmet. Navnet til skuespilleren ble ikke nevnt i kronikken.

Heard har svart med et motsøksmål på 100 millioner dollar.

Partenes karakter har stått sterkt i fokus under rettssaken. Flere ekskjærester har vitnet, og mandag ble det kjent at Kate Moss (48) skal vitne onsdag.

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Kaller inn ekskjæresten

Den tidligere supermodellen ble nemlig kalt inn som vitne etter at hun ble referert til av Heard tidligere denne måneden, da hun fortalte om en påstått krangel mellom Depp og søsteren, Whitney Henriquez.

36-åringen forklarte at søsteren sto ved en trapp hvor hun forsøkte å roe ned Depp. Det minnet henne om et rykte som omhandlet Moss og skuespilleren da de var sammen, der han skal ha dyttet henne ned en trapp.

- Whitneys rygg var vendt mot trappen, og Johnny forsøkte å slå henne. Jeg nøler ikke, jeg venter ikke, jeg tenker med en gang på Kate Moss og trappen, forklarte hun.

STJERNEPAR: Johnny Depp og Kate Moss var sammen i fire år. Foto: Crollalanza / REX / NTB
STJERNEPAR: Johnny Depp og Kate Moss var sammen i fire år. Foto: Crollalanza / REX / NTB Vis mer

Heards forklaring førte til glede i Depp-leiren, og kort tid senere ga advokatene hans hverandre såkalt fist bump under sendingen.

Da Heard nevnte Moss under vitnemålet, åpnet det nemlig muligheten for Depps team til å kalle inn Moss for å bekrefte eller avkrefte hendelsen. Sistnevnte har aldri adressert disse påstandene offentlig før, men kilder nær 48-åringen har imidlertid sagt at det aldri har skjedd og at hun støtter ekskjæresten.

28 år tilbake i tid ble Depp og Moss regnet som et av Hollywoods hotteste par og «alle» ville ha en bit av dem.

Men hva vet vi egentlig om romansen deres? Og hvorfor tok det slutt?

HEARD/DEPP: Internett blir fylt med innhold fra rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp og Amber Heard, men nå dukker det også opp videoer av ting som ikke har funnet sted i rettssalen. Video: Tiktok: @tomvamp Vis mer

Slik startet det

Forholdet til Depp og Moss var blant de desidert mest omtalte på 90-tallet. Selv om det var kort, vil det garantert bli et interessant øyeblikk å se tilbake på under rettssaken når hun inntar vitneboksen. Spesielt fordi 48-åringen er kjent for å verne godt om privatlivet sitt.

Helt på tampen av 1994 fikk «21 Jump Street»-stjernen øynene opp for den verdenskjente supermodellen som bare var i starten av 20-årene, mens Depp var 31. Det skriver People og Hollywood Life.

Det er Vanity Fairs kjendisskribent George Wayne (70) som hevder at han den gang spleiset paret og sørget for at de møttes på den hippe restauranten Café Tabac i New York. Etter første møte har Moss tidligere uttalt at hun visste fra første stund at de skulle være sammen.

FORELSKET: Romansen mellom Kate Moss og Johnny Depp fikk masse oppmerksomhet. Her er de sammen under Golden Globe Awards i 1995. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB
FORELSKET: Romansen mellom Kate Moss og Johnny Depp fikk masse oppmerksomhet. Her er de sammen under Golden Globe Awards i 1995. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB Vis mer

Wayne, som introduserte dem, skrev ytterligere om parets første møte i et innlegg på Instagram fra mars 2019.

«Johnny satt og spiste middag og Kate gikk inn med Naomi (Campbell, red.anm.) og The GW (George Wayne, red.anm.) tok tak i henne og foretok introduksjonen», skrev han.

STILFULLT PAR: I løpet av forholdet var det liten tvil om at paret kledde hverandre godt. Her i 1995. Foto: Talesnick / Mediapunch / REX / NTB
STILFULLT PAR: I løpet av forholdet var det liten tvil om at paret kledde hverandre godt. Her i 1995. Foto: Talesnick / Mediapunch / REX / NTB Vis mer

Deretter tok det ikke lang tid før paret falt pladask for hverandre. Etter hvert som de offentliggjorde forholdet deres ble de raskt medias nye, store yndling.

KREVENDE: Amber Heard sleit tilsynelatende med å holde tårene tilbake da hun ble bedt om å beskrive starten av forholdet med eksmannen Johnny Depp. Vis mer

- Ble arrestert

I løpet av forholdet var ikke det ettertraktede stjerneparet fremmed for den røde løperen. Uansett hvor de gikk, fikk de oppmerksomhet.

Foruten all mediedekningen av forholdet, virket det som at de også var veldig glad i hverandre. Ifølge People uttalte Depps venn seg om forholdet deres i 1994. Da fortalte han følgende:

- De klarer ikke å holde hendene, leppene, munnen eller bena unna hverandre, sa han den gang.

HÅND I HÅND: Johnny Depp og Kate Moss kom sammen hånd i hånd på filmpremieren til «Donnie Brasco» i 1997. Foto: Bei / REX / NTB
HÅND I HÅND: Johnny Depp og Kate Moss kom sammen hånd i hånd på filmpremieren til «Donnie Brasco» i 1997. Foto: Bei / REX / NTB Vis mer

Selv om forholdet deres førte til tonnevis med pressedekning, var det likevel spesielt én hendelse som ble dobbelt så mye omtalt. Depp ble nemlig arrestert for kriminell ugagn på Mark Hotel i New York i september 1994. Han skal ha forårsaket skader på hotellrommet han bodde på med supermodellen etter en krangel.

ARRESTERT: Johnny Depp ble arrestert i New York i 1994. Foto: REX / NTB
ARRESTERT: Johnny Depp ble arrestert i New York i 1994. Foto: REX / NTB Vis mer

Filmstjernen ble ikke siktet for straffbare handlinger, men ble beordret til å betale hotellet over 9000 dollar, noe som tilsvarer 90 000 norske kroner. Ifølge People meldte politiet at Depp var «trolig beruset», mens Moss var uskadd.

- Jeg tror Johnny åpenbart har et temperament. Men dette er en veldig liten hendelse. Romservicen må ha vært dårlig, sa skuespillerens venn, regissør John Waters (76) til nettstedet.

- Knuste hjertet hennes

Til tross for at paret hadde vært sammen i nærmere fire år, og hadde en enorm fanskare verden rundt, begynte det etter hvert å slå sprekker.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

Paret antas å ha avbrutt forholdet i 1997.

Den gang fortalte en venn av Moss til The New York Post at Depp «knuste hjertet hennes», og at hun ble «gal» etter bruddet.

- KNUST: Kate Moss skal ha vært knust etter bruddet med Hollywood-stjernen. Foto: Remy de la Mauviniere / AP Photo / NTB
- KNUST: Kate Moss skal ha vært knust etter bruddet med Hollywood-stjernen. Foto: Remy de la Mauviniere / AP Photo / NTB Vis mer

Det tok imidlertid ikke lang tid før Hollywood-paret ble observert sammen igjen. I januar 1998 rapporterte et utsalgssted at Depp hadde bestilt 36 champagneflasker til hotellrommet hans i London slik at Moss kunne ta et bad i boblene.

Disse påstandene benektet Moss, og forklarte at hun ikke engang bodde på hotellet på det tidspunktet. Senere samme år ble de også fotografert sammen mens de holdt hender under filmfestivalen i Cannes.

SAMMEN: Johnny Depp og Kate Moss sammen på filmfestivalen i Cannes i 1998. Foto: Laurent Rebours / AP Photo / NTB
SAMMEN: Johnny Depp og Kate Moss sammen på filmfestivalen i Cannes i 1998. Foto: Laurent Rebours / AP Photo / NTB Vis mer

Men kort tid etter, samme år, ble det slutt for godt - til manges fortvilelse etter å ha heiet på dem over flere år.

I etterkant av bruddet har begge parter snakket offentlig om forholdet. I 2005 snakket Depp om forholdet til Vogue.

- Jeg har aldri blitt så emosjonell over en kvinne før. Jeg er den som må ta ansvar for det som skjedde. Arbeidet mitt kom i veien, og jeg ga henne ikke den oppmerksomheten hun trengte. Jeg tror ikke jeg var veldig bra for henne, innrømmet han.

FLAUT: Amber Heards advokat protesterer mot sitt eget spørsmål, Johnny Depp fniser av tabben. Vis mer

Noen år senere, nærere bestemt i 2012, fortalte Moss til Vanity Fair om hvordan Depp fikk henne til å føle seg ivaretatt.

- Det er ingen som noen gang har vært i stand til å ta vare på meg. Johnny gjorde det en stund. Jeg trodde på det han sa. Hvis jeg sa «Hva gjør jeg?», ville han fortalt meg det. Og det var det jeg savnet da jeg dro. Jeg mistet virkelig noen jeg kunne stole på. Mareritt. År og år med gråting. Å, tårene! sa hun.

LES OGSÅ: Avviste Depps anmodning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer