- Han kan kalles en helt for å holde ut med meg

Statsminister Erna Solberg er ikke redd for å rose ektemannen Sindre Finnes.

GOD STØTTESPILLER: Statsminister Erna Solberg har hatt en svært hektisk politisk karriere i en årrekke. Nå takker hun ektemannen Sindre Finnes for at han har holdt ut med henne. Her er paret på gallamiddag på Slottet våren 2015. Foto: NTB scanpix
GOD STØTTESPILLER: Statsminister Erna Solberg har hatt en svært hektisk politisk karriere i en årrekke. Nå takker hun ektemannen Sindre Finnes for at han har holdt ut med henne. Her er paret på gallamiddag på Slottet våren 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag kveld sendes prisutdelingen «Norske helter» på TVNorge, og statsminister Erna Solberg (54) er blant prisutdelerne.

I et intervju med VG forteller statsministeren at hun har møtt på mange helter i løpet av livet. Også flere i familien hennes har heltestatus i Solbergs øyne:

- Foreldrene mine har vært viktig, og min mann har spilt en stor rolle på hjemmebane. Han kan jo kalles en helt for å holde ut med meg, sier hun lattermildt til avisen.

Den profilerte Høyre-politikeren har nemlig ikke lagt skjul på at politikken til tider har gått utover familielivet. Hun og ektemannen Sindre Finnes (51) er foreldre til barna Ingrid (18) og Erik (16).

Da Solberg ble utnevnt til Norges nye statsminister høsten 2013, var ektemannen og barna selvsagt på plass for å støtte.

Se videointervju med Sindre Finnes fra da han ble «statsministermann» for to år siden:

Han har dessuten rykket ut offentlig for å støtte kona etter en NRK-debatt, og ifølge Aftenposten har han det klare hovedansvaret hjemme.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVEL: Erna Solberg var på talerstolen da FNs klimakonferanse åpnet i Le Bourget utenfor Paris mandag 30. november.  Foto: Ap
TRAVEL: Erna Solberg var på talerstolen da FNs klimakonferanse åpnet i Le Bourget utenfor Paris mandag 30. november. Foto: Ap Vis mer

Sammen i tykt og tynt

I et intervju med Dagbladet i våres innrømmet statsministeren at det er utfordrende å kombinere morsrollen og statsministerrollen:

- Jeg tror jeg er en ganske god kone, men jeg kunne sikkert vært en bedre mor, ser jeg. Men jeg tror mine barn er vokst opp med at jeg har jobbet mye og vært aktiv, så de er vant til det, sa Erna Solberg den gang.

Statsministeren og siviløkonomen Sindre Finnes møttes under studietiden i Bergen, og paret giftet seg i Paris i 1996. Neste år kan de feire 20-års bryllupsdag. I 2014 åpnet Solberg seg om ekteskapet i et intervju med VG:

- Jeg tror ikke det finnes noen som kan være ærlige og si at de har vært akkurat like forelsket hele veien når man har vært gift så lenge som det vi har. Men man blir mer glad i hverandre, sant. Man kjenner hverandre bedre og det er en annen type følelser, påpekte hun den gang.

I intervjuet fortalte Erna videre hvordan ekteparet pleier kjærligheten:

- Vi gjør det vel i hverdagen med å forsøke å være der for hverandre. Vi er minst mulig opptatt av å fokusere på alt som er galt. Det viktigste er å klare å leve med hverandre, påpekte statsministeren.

DÅRLIG SAMVITTIGHET: Erna Solberg har tidligere uttalt at hun synes det kan være tøft å bo i Oslo når hennes aldrende mor bor i Bergen. Her er Erna og moren Inger-Wenche i mai 2009.  Foto: Se og Hør
DÅRLIG SAMVITTIGHET: Erna Solberg har tidligere uttalt at hun synes det kan være tøft å bo i Oslo når hennes aldrende mor bor i Bergen. Her er Erna og moren Inger-Wenche i mai 2009. Foto: Se og Hør Vis mer

«Norske helter» sendes på TVNorge onsdag 9. desember klokken 20.30.

LES OGSÅ: - Jeg gleder meg til å bli «dullet med» i julen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer