- Han kan ha filmet sitt eget dødshopp

Annan Forbes Hennies bror hadde kamera på hjelmen da han styrtet i døden.

UHELL I LUFTA: Annan Forbes Hennie skal ha kollidert med en 39 år gammel person i lufta da han hoppet fra 12.500 meters høyde. Dermed var det fatale et faktum. Mannen cirka midt i bilde, som kommer gående mot kamera, er - ifølge Dagbladet - Aksel Henn Foto: SCANPIX
UHELL I LUFTA: Annan Forbes Hennie skal ha kollidert med en 39 år gammel person i lufta da han hoppet fra 12.500 meters høyde. Dermed var det fatale et faktum. Mannen cirka midt i bilde, som kommer gående mot kamera, er - ifølge Dagbladet - Aksel Henn Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Onsdag kom nyheten om at en mann hadde omkommet og en ble alvorlig skadet i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass i Tønsberg. Tidlig torsdag bekreftet politiet overfor Seher.no at den døde er Aksel Hennies 29 år gamle bror, Annan Forbes Hennie.  

Annan ble far til en liten gutt 11 dager før han deltok i fallskjermhoppet han ikke kom overlevende fra.

Ifølge VG hadde Annan Forbes Hennie et videokamera på hjelmen da han hoppet ut fra 12.500 fots høyde sammen med Aksel Hennie og fire andre. Dermed kan han ha filmet sitt eget dødshopp, som ble konsekvensen av at 29-åringen kolliderte med en 39 år gammel person fra et åttemanns lag, som hoppet ut fem til ti sekunder senere. 

Mye tyder på at sammenstøtet var så kraftig at Hennie ble slått bevisstløs. Vitner på bakken så - ifølge VG - at skjermen hans gikk i krappe sprialer til han nådde bakken nordvest for et hus på flyplassen - uten at det ble registrert forsøk på å styre skjermen.


Venner av den omkomne beskriver ham som primus motor i Tønsberg fallskjermklubb, og en mann som alltid spredte godt humør rundt seg.
 
- Man kunne komme der pissnervøs og så blir man tatt imot med et stort smil og varme følelser. Det er å miste en slik personlighet som gjør dette bare trist, sier programleder og eventmaker Jan Fredrik Karlsen til avisen.

I april giftet Hennie seg med søsteren til Aalesund-trener Kjetil Rekdal. Aksel Hennie var Annans forlover i bryllupet. Torsdag kveld ledet ikke Rekdal laget sitt i kampen mot AZ Alkmaar på grunn av onsdagens tragiske hendelser.

Landslagshopper Bjørn Einar Romøren, som var kamerat med Annan, ble sjokkert da han fikk høre hva som har skjedd.

- Det er helt forferdelig. Det var alltid en fryd å møte Annan. Vi var det jeg vil kalle «sommervenner». Det var på hytta til familien hans i nærheten av Tønsberg vi pleide omgang med hverandre, forteller Romøren til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Annan Forbes Hennie døde i fallskjermulykke