SUPERDUO: Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen var i mange år et av NRKs mest populære programlederpar. I 2007 fikk de årets hederspris under TV-bransjens prisutdeling Gullruten i Grieghallen i Bergen. Foto: SCANPIX
SUPERDUO: Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen var i mange år et av NRKs mest populære programlederpar. I 2007 fikk de årets hederspris under TV-bransjens prisutdeling Gullruten i Grieghallen i Bergen. Foto: SCANPIXVis mer

- Han kan aldri erstattes

Jon Herwig Carlsen innrømmer at savnet etter Kjell Kristian Rike er stort før OL.

 Se videointervju med Jon Herwig Carlsen nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Om få dager reiser Jon Herwig Carlsen (72) til Vancouver i Canada som sportskommentator, slik han har gjort i hvert OL siden 1972.

Men han innrømmer at det i år vil bli en spesiell følelse når han setter seg ned på skiskytterarenaen i Whistler uten sin kommentator-kollega Kjell Kristian Rike ved sin side.

Duoen reiste i mange år hele verden rundt hver vinter for å kommentere norske idrettsutøvere, spesielt i langrenn og skiskyting, inntil Rike døde 19. mai 2008.

- Det er et kjempesavn etter Kjell Kristian, og han kan aldri erstattes 100 prosent. Men jeg har jobbet i et og et halvt år med Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde, og det har fungert veldig bra, sier han til Seher.no.

Selv hevder Carlsen han ikke har noen planer om å gi seg som sportskommentator, så lenge NRK vil ha ham.

- Det kommer jo an på om helsa holder og NRK vil ha meg, men dersom de premissene ligger til grunn, tar jeg gjerne et OL til jeg, sier han.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901    

LES OGSÅ: - Skulle gjerne hatt et mer normalt liv[obj:media:8353]