Jim Carrey og Cathriona White:

- Han introduserte meg for kokain, prostituerte og sykdom

Nye, tøffe anklager mot Hollywood-stjernen avsløres.

ANKLAGET: I et nylig funnet notat hevder den avdøde kjæresten til Jim Carrey, Cathriona White, at filmstjernen dro henne inn i et løssluppent liv preget av dop. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGET: I et nylig funnet notat hevder den avdøde kjæresten til Jim Carrey, Cathriona White, at filmstjernen dro henne inn i et løssluppent liv preget av dop. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I 2015 kom den triste nyheten om at av-og-på-kjæresten til filmstjernen Jim Carrey (55), sminkøren Cathriona White (30), hadde gått bort.

Kort tid etter Whites død, ble det hevdet at hun kan ha dødd av reseptbelagte piller som egentlig tilhørte «The Mask»-stjernen.

I fjor saksøkte Whites mann, som hun var separert fra da hun døde, Carrey. Mark Burton mente at Carrey er ansvarlig for at White hadde tilgang på pillene som førte til hennes død. Whites mor gikk også hardt ut mot komikeren. Den gang slo Hollywood-stjernen tilbake mot anklagene som ble rettet mot ham.

Nå må «Dum og dummere»-stjernen imidlertid håndtere enda flere beskyldninger.

Den britiske tabloidavisen Daily Mail omtaler nemlig et notat som nylig skal ha blitt funnet på Whites iPad, der hun angivelig beskylder Carrey for flere grove ting.

Saken fortsetter under bildet:

SØRGENDE: Jim Carrey sørgende under Chatriona Whites begravelse. Foto: NTB Scanpix
SØRGENDE: Jim Carrey sørgende under Chatriona Whites begravelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kokain og prostituerte

Ifølge avisen ble notatet skrevet av White i april 2013, om lag to og et halvt år før hun døde. Teksten ble oppdaget av advokater som jobber for Whites etterlatte, ettersom disse altså har valgt å saksøke Carrey for dødsfallet.

Det er ikke kjent om Cathriona White noen gang sendte teksten til Jim Carrey. For øvrig spørs det om det er mulig å bevise at det er White som har skrevet teksten, selv om den ble funnet på en iPad som skal ha tilhørt henne.

I det angivelige notatet, som Daily Mail gjengir i sin helhet, hevder White at filmstjernen dro henne inn i et løssluppent liv preget av dop og sex, og smittet henne med herpes:

«Før deg hadde jeg kanskje ikke så veldig mye, men jeg hadde respekt, jeg var en glad person. Jeg elsket livet, jeg var selvsikker og følte meg vel med meg selv og var stolt av avgjørelsene jeg tok. Jeg møtte deg, du introduserte meg for kokain, prostituerte, psykisk mishandling og sykdom. Du gjorde bra ting for meg, men jeg ble ødelagt som person av å være sammen med deg, Jim».

Det hardtslående notatet fortsetter med at White sammenligner Carrey med romanfiguren Dr. Jekyll og hans alternative, onde personlighet, Mr. Hyde:

«Jeg ble loved Jekyll, og i stedet fikk jeg Hyde».

Mener han blir utpresset

Daily Mail skriver videre at Cathriona White hevder i notatet at Jim Carrey smittet henne med en HPV-infeksjon i tillegg til herpes. HPV smitter via ubeskyttet, seksuell kontakt.

Saken fortsetter under bildet:

BAR KISTA OG SA FARVEL: Jim Carrey var tydelig preget av stundens alvor da han fulgte White på hennes siste reise i fjor høst. Foto: NTB Scanpix
BAR KISTA OG SA FARVEL: Jim Carrey var tydelig preget av stundens alvor da han fulgte White på hennes siste reise i fjor høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

HPV-viruset kan gi endringer i hud og slimhinner, hvorav de mest vanlige endringene er kjønnsvorter og celleforandringer (forstadier til kreft) på livmorhalsen, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Jim Carrey har for øvrig hevdet at han aldri har hatt herpes, og at hun hadde fått smitten før de to møttes.

Fredag valgte dessuten Carrey å ta til motmæle mot Whites mor og tidligere ektemann på ny. Carrey hevder at søksmålet kun er et utpressingsforsøk, ifølge The Wrap.

- Han er desperat etter å skjule sannheten

Carrey retter skyts mot Burton, Whites mor Brigid Sweetman, Whites advokat Filippo Marchino og firmaet hans, The X-Law Group. Han hevder at de utsetter han for pågående pengeutpressing, og at han tidligere har gitt etter overfor dem.

I rettspapirene fra filmstjernen heter det at White, med advokat Marchinos hjelp, truet ham mellom mars og august 2013. Carrey påstår at de truet ham med å gå til pressen med falske anklager om at han hadde smittet White med kjønnssykdommer, hvis han ikke betalte henne flere millioner dollar.

Skuespilleren og komikeren hevder at Marchino utnyttet romansen mellom ham og Cathriona White, som han omtaler som en «nydelig, men umoden og følelsesmessig skadet kvinne».

I en uttalelse til The Wrap innrømmer Jim Carrey at han inngikk et privat forlik for tre år siden, ettersom en offentlig rettssak er en svært kostbar og smertefull prosess.

Denne gangen vil han imidlertid ikke akseptere anklagene fra Whites etterlatte, fortsetter Carrey.

Michael Avenatti, som er advokaten til Burton og Sweetman, har på sin side kommentert Hollywood-stjernens uttalelser overfor The Wrap:

- Jim Carrey er så desperat etter å forhindre offentligheten i å få vite om hans egen skandaløse oppførsel, at han nå tyr til latterlige anklager mot uskyldige mennesker.

LES OGSÅ: Grunde Myhrer holder sin nye kjæreste hemmelig av en spesiell grunn