Harvey Weinstein og Uma Thurman:

- Han holdt meg nede og prøvde å blotte seg

Først tre måneder etter at skandalen begynte å rulle, tar skuespilleren bladet fra munnen.

SNAKKER UT: Filmstjerna Uma Thurman hevder at filmprodusent Harvey Weinstein presset seg på henne på et hotellrom i London. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Filmstjerna Uma Thurman hevder at filmprodusent Harvey Weinstein presset seg på henne på et hotellrom i London. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I november uttalte skuespiller Uma Thurman (47) at hun var rasende på Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65), etter at en rekke kvinner har anklaget ham for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

- Jeg er ikke et barn, og jeg har lært meg at når jeg snakker i sinne, så angrer jeg vanligvis på måten jeg uttrykker meg selv. Så jeg venter til jeg er mindre sint, og når jeg er klar, så skal jeg si det jeg har å si, sa hun til Newsweek den gang.

Thurman har spilt i mer enn sju filmer produsert av Weinstein, deriblant «Pulp Fiction» og «Kill Bill»-filmene, hvor hun også var manusforfatter.

I et nytt intervju med New York Times forteller stjerna at hun nå er klar for å snakke om sine personlige opplevelser med den mektige filmprodusenten.

- Han presset seg mot meg

Hun nevner først en hendelse som skal ha skjedd på et hotellrom i Paris, da Thurman og Weinstein skal ha kranglet over et filmmanus. Han skal ha bedt henne om å ta på seg en badekåpe, og følge med ham til en badstue.

- Jeg følte meg ikke truet. Jeg trodde bare at han var merkelig, som om dette var min rare, eksentriske onkel, sier hun.

En stund etter skal det ha skjedd nok en hendelse, hevder skuespilleren. Dette skal ha skjedd på en hotellsuite i London.

- Han holdt meg nede og presset seg mot meg. Han prøvde å blotte seg. Han gjorde alle mulige ubehagelige ting. Men han la ikke virkelige krefter i det og presset meg ikke. Man føler seg som et dyr som vrir seg unna, som en øgle. Jeg gjorde alt jeg kunne for å få toget tilbake på sporet. Mitt spor. Ikke hans, sier hun.

Videre forklarer hun at hun skal ha konfrontert produsenten, men at han skal ha truet henne med å ødelegge karrieren hennes dersom det kom ut.

FREKKAS: Seth MacFarlane sendte et stikk mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein da han var Oscar-vert i 2013. MacFarlanes kommentar insinuerte at det som kvinnelig skuespiller lønnet seg å gi Weinstein inntrykk av at man var tiltrukket av ham. Video: CNN Vis mer

En talsperson for Harvey Weinstein sier til New York Times at Weinstein husker hendelsen, men nekter for å ha truet Thurman.

- Mr. Weinstein husker at han la an på Ms. Thurman i England etter at han mistolket signalene hennes i Paris. Han unnskyldte seg umiddelbart, sier representanten på vegne av produsenten.

Fikk sparken

I løpet av få måneder har det dukket opp over 100 anklager om seksuell trakassering, overgrep og voldtekst mot Harvey Weinstein. Politiet etterforsker flere av anklagene, både i USA og i Storbritannia.

De mest profilerte kvinnene som har gått i strupen på produsenten er Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Léa Seydoux.

Produsenten har minst åtte ganger inngått forlik med kvinner som har anklaget ham for overgrep opp gjennom åra, avslørte The New York Times tidligere i år.

Omfanget av Weinstein-skandalen har vokst kontinuerlig de siste månedene. I tillegg har emneknaggen #metoo fått millioner til å engasjere seg, og i sosiale og tradisjonelle medier har flere stått fram med sine historier.

Harvey Weinstein, som i 2012 ble kåret til bransjens aller mektigste av magasinet Time, fikk sparken i filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein etter at New York Times' avsløringer kom til overflaten i starten av oktober.

LES OGSÅ: ​Nekter å ta avstand fra Weinstein etter overgrepsanklagene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer