Tom og Suri Cruise:

- Han har valgt bort datteren sin

Filmstjernen kan møte datteren opptil ti dager i måneden, men skal ikke ha sett henne på flere år.

NULL KONTAKT: Tom Cruise har angivelig lov til å møte datteren Suri (bildet t.h.) flere ganger i måneden, men skal likevel ikke ha møtt henne på flere år. Her er hun avbildet i New York med mamma Katie Holmes for cirka en måned siden. Foto: NTB scanpix
NULL KONTAKT: Tom Cruise har angivelig lov til å møte datteren Suri (bildet t.h.) flere ganger i måneden, men skal likevel ikke ha møtt henne på flere år. Her er hun avbildet i New York med mamma Katie Holmes for cirka en måned siden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2012 slo nyheten om bruddet mellom Tom Cruise (56) og Katie Holmes (39) ned som en bombe i Hollywood.

Både før og etter skilsmissen har spesielt Tom Cruise sitt forhold til den omstridte scientologi-kirken fått massiv oppmerksomhet - i likhet med forholdet hans til datteren Suri (12).

Angivelig har nemlig ikke filmstjernen møtt datteren sin på over fem år, og det skal være mamma Katie Holmes som oppdrar Suri alene.

Nå melder Us Weekly at Tom Cruise faktisk har rett til å møte datteren, som snart blir tenåring, hele ti dager i måneden. Imidlertid har han valgt bort denne dyrebare far-datter-tiden, ifølge nettstedet.

TOM CRUISE: Hollywood-stjernen prioriterer tilsynelatende karrieren fremfor datteren sin. Her gjester han Jimmy Fallons talkshow nå i sommer. Foto: NTB scanpix
TOM CRUISE: Hollywood-stjernen prioriterer tilsynelatende karrieren fremfor datteren sin. Her gjester han Jimmy Fallons talkshow nå i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Velger bort Suri

En kilde Us Weekly har snakket med, uttaler at det er «Mission: Impossible»-stjernens religion som er bakgrunnen for at han og Suri ikke omgås.

Ifølge kilden er bestemmelser om foreldreretten skissert i skilsmisseoppgjøret mellom Tom og Katie, men dette spiller tilsynelatende ingen stor rolle for 56-åringen.

- Folk flest har lov til å se barna sine hvis de ønsker det. Han velger å ikke møte henne siden hun ikke er scientolog, hevder kilden.

Tom og Suri Cruise skal ikke ha blitt fotografert sammen offentlig siden 2013, året etter at Katie brøt med ektemannen - og scientologi-kirken, der eksmannen som kjent er en sentral skikkelse.

Frykter kirkens vrede

Tidligere sjefredaktør i «The Village Voice», Tony Ortega, er en uttalt kritiker av scientologi-kirken. Han sier til Us Weekly at Katie Holmes trolig signerte en avtale om at hun ikke skulle si noe stygt om kirken etter bruddet med Tom Cruise. Dette for å sikre seg hovedomsorgen for Suri.

- Hun ville komme seg vekk, og hun ville ta med seg Suri, legger Ortega til.

Ifølge Ortega gjør Katie sitt ytterste for ikke å vekke scientologi-kirkens harme, i frykt for at det skal kunne skape ringvirkninger i livet hennes.

KRITISK: Skuespiller, forfatter og aktivist Leah Remini. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Skuespiller, forfatter og aktivist Leah Remini. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blant annet er hun trolig blitt rådet til ikke å ha kontakt med sin tidligere venninne, skuespiller Leah Remini. Hun har nemlig uttalt seg kritisk om kirken etter at hun brøt ut i 2013.

- Alle håpet at Katie til slutt kom til å lette på sløret og at vi fikk se dem sammen, men Leah har blitt en spydspiss i avdekkingen av scientologiens misbruk. Jeg tror Katie bare vil beholde det livet hun har med Suri og ikke bli involvert i en stor krangel med kirken, sier Ortega videre.

- Kan miste omsorgsretten

I et nylig intervju med magasinet LaPalme, sitert av Us Weekly, stilte Leah Remini spørsmål ved det at verken Katie Holmes eller Nicole Kidman - som også har vært gift med Tom Cruise - har uttalt seg kritisk om kirken de siste årene.

- Jeg antar at de ble tvunget til å signere dokumenter som forhindret det. Ta mitt ord for det, Katie får ikke engang lov til å spise et måltid sammen med meg, og vi pleide å være nære venner, sa «Kongen av Queens»-stjernen.

Videre hevdet hun at dette har sammenheng med «Dawson's Creek»-stjernens omsorgsrett for datteren sin:

- Hun risikerer nemlig å miste omsorgsretten for Suri. Det er virkelig ganske sykt, sa Leah om Katie.

En talsperson for scientologi-kirken, Karin Pouw, har på sin side avfeid påstandene fra skuespilleren i en uttalelse til UsWeekly. Hun omtaler Leah Reminis utsagn som latterlige utbrudd, og som myter og eventyr.

LES OGSÅ: - Det føltes helt forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer