- Han har vært fraværende for meg

Karl Ove Knausgårds kone snakker ut om ektemannen - og sitt eget sammenbrudd.

TØFF TID: - Det tok lang tid, både for Karl Ove og meg, å forstå at jeg holdt på å bli syk. Det er jo forferdelig, men det fæle er at det skjedde, sier Linda Boström Knausgård, som har diagnosen bipolar lidelse. Foto: SCANPIX SWEDEN
TØFF TID: - Det tok lang tid, både for Karl Ove og meg, å forstå at jeg holdt på å bli syk. Det er jo forferdelig, men det fæle er at det skjedde, sier Linda Boström Knausgård, som har diagnosen bipolar lidelse. Foto: SCANPIX SWEDEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I bladet KKs julenummer, som kommer i butikkhyllene fredag, gjør Karl Ove Knausgårds kone, Linda Boström Knausgård (39), sitt første og eneste intervju siden «Min kamp». Den siste boken i serien ble lansert 17. november i år.

I boka forteller Knausgård at han flere ganger har vurdert å gå fra kona som han har barna Vanja (8), Heidi (6) og John (4) sammen med. I boka skriver han også om konas depresjoner og om da hun brøt sammen - tre uker før han opprinnelig skulle levere manus til boka.

I romanen legger forfatteren ikke skjul på at han klandrer seg selv for Lindas sammenbrudd, og at han ikke kommer til å tilgi seg selv for det han har utsatt sin familie for.

- Det tok lang tid, både for Karl Ove og meg, å forstå at jeg holdt på å bli syk. Det er jo forferdelig, men det fæle er at det skjedde. Jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle bli syk igjen, for jeg har barn og skal alltid være der for dem. Men så skjedde det. Og det gikk å håndtere, vi klarte det, forteller Linda Boström Knausgård til KK.

Den svenske forfatteren har diagnosen bipolar lidelse, og har ikke orket å lese alle bøkene i «Min kamp»-prosjektet, som har solgt i over 400.000 eksemplarer.

Familien bor nå i Östermalm i Sverige.

- Karl Ove har en utrolig pliktfølelse. Han har vært nærværende med barna, men fraværende for meg, forteller Karl Ove Knausgårds kone i intervjuet med KK.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Knausgårds kone alvorlig syk  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer