- Han har vært en ener i norsk kulturliv

Skuespiller Rolv Wesenlund ble hyllet også lenge før sin død.

GIKK BORT: Skuespiller Rolv Wesenlund døde natt til søndag, etter lengre tids sykeleie. Han ble 76 år gammel. Her er han avbildet i 2011, da han mottok Wenche Foss' ærespris. Foto: NTB scanpix
GIKK BORT: Skuespiller Rolv Wesenlund døde natt til søndag, etter lengre tids sykeleie. Han ble 76 år gammel. Her er han avbildet i 2011, da han mottok Wenche Foss' ærespris. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den folkekjære skuespilleren Rolv Wesenlund, mest kjent for sin rolle som Marve Fleksnes, er død. Det melder VG Nett.

Wesenlund gikk bort natt til søndag 18. august, 76 år gammel. Han slet med sykdom i lengre tid før sin død, og sovnet inn i helgen. Det sier en nær venn til NTB.

Komikerstjernen etterlater seg sin kone Ruth, samt tre barn og barnebarn.


Folkekjære Fleksnes
Skuespilleren ble allemannseie blant det norske folk med den komiske rollefiguren Marve Fleksnes, som dukket opp i med jevne mellomrom i TV-serien «Fleksnes fataliteter» fra 1972 til 2003.

Skuespiller Aud Schønemann var der hans faste makker, i rollen som Fleksnes' mor Magnhild «Moder'n» Fleksnes, frem til 1995.

Rollefiguren viste seg siste gang på skjermen i 2010, i TV-serien «Den unge Fleksnes».

Wesenlund ble også kjent gjennom flere spillefilmer, deriblant «Norske byggeklosser», «Mannen som ikke kunne le», «Bør Børson Jr.» og  «Den siste Fleksnes». Han spilte hovedrollen i samtlige.


Hyllet Wesenlund
I desember 2011 ble han tildelt Wenche Foss' ærespris, som ble overrakt av Foss' sønn, Oslo-ordfører Fabian Stang.

- Han er en fantastisk humorist. Det er ingen som er født før 1970 som ikke har et forhold til Rolv Wesenlund. Han er rett og slett den norske humoren for mange av oss, uttalte Stang til Seoghør.no dengang.

- Han har vært en ener i norsk kulturliv og i underholdningsbransjen i hele mitt liv, og han er en fantastisk artist og et veldig engasjert menneske. Så han fortjener prisen virkelig, skrøt skuespiller og tidligere kulturminister Ellen Horn.

Wenche Foss og Rolv Wesenlund var gode venner og kollegaer i en årrekke. Det var Foss' ønske før sin død i mars 2011 at Wesenlund skulle hedres for sitt bidrag til norsk kulturliv, gjennom sin 50 år lang karriere.

- Det var veldig hyggelig, for jeg har så stor respekt for Wenche og har lært mye av henne, uttalte Wesenlund selv om den avdøde teaterdivaen.

På prisutdelingen forsøkte Wesenlund å trekke frem noen av høydepunktene fra sin lange karriere, som også rommer programmer som «Wesenstund» og «Og takk for det...!». 

- Jeg er stolt av hele greia, for det har vært så mye, lød den kontante oppsummeringen fra hovedpersonen selv.


Del dine minner om Rolv Wesenlund på «miss you» her!

Rolv Wesenlund jobbet fra 1964 som skuespiller og revyforfatter ved blant annet Chat Noir, ABC-teatret, Det Norske Teater og Oslo Nye Teater.

Før den tid jobbet han blant annet som skribent for flere aviser og som jazzmedarbeider i NRK, og han var innspillingssjef hos både Philips og Arne Bendiksen AS.

LES OGSÅ: Er dette et tegn på forlovelse?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer