KOM ALENE: TVNorge-programleder Vibeke Klemetsen har vært i rampelyset ved flere anledninger i det siste. Ofte har hun kommet alene som på Gullruten (t.v.) og Varg Veum-premiere (t.h.). Foto: Stella
KOM ALENE: TVNorge-programleder Vibeke Klemetsen har vært i rampelyset ved flere anledninger i det siste. Ofte har hun kommet alene som på Gullruten (t.v.) og Varg Veum-premiere (t.h.). Foto: StellaVis mer

- Han har vært egosentrisk

Vibeke Klemetsen syntes det var tøft å leve med toppidrettsutøveren Daniel Franck.

SEHER.NO: - Skulle jeg rent hypotetisk funnet meg en ny mann, har jeg sikkert ganske høye krav på kropp, ja. Jeg er bortskjemt der. 

Det fortalte TVNorge-programleder Vibeke Klemetsen (33) da hun ble intervjuet av magasinet Mann for to måneder siden.

Men utseende er ikke alt Vibeke ser etter i en mann.

- Det er også viktig at han er snill og omtenksom. Og humor setter jeg veldig høyt.

... så skjedde det

Fredag ble det kjent at Vibeke og ektemannen og snowboardkjøreren Daniel Franck (34) nå skal skilles - etter ti måneders ekteskap. Paret har vært sammen i over ti år og har datteren Sophie på ni år. Etter to brudd tidligere i forholdet, valgte Daniel og Vibeke å gifte seg i fjor sommer. Begge gangene de gikk fra hverandre, fant de tilbake til hverandre etter noen måneders adskillelse.

- Jeg tror det er mange som gir opp altfor lett, særlig når de har barn. Noen mener kanskje at vi har gitt opp også ettersom vi har hatt to pauser, men jeg ser det ikke sånn. Vi har jobbet oss gjennom det og funnet tilbake til hverandre, sa Vibeke til magasinet Mamma i 2006.

Klagde på mannen - og skrøt
Hun har vært åpen i mediene om bruddene og at det til tider har vært vanskelig å leve sammen med en toppidrettsutøver.

- Det er jo en grunn til at det har vært slutt med Daniel to ganger. Kanskje fordi jeg noen ganger skulle ønske at Daniel hadde flere kvaliteter enn han har. Det er ikke til å legge skjul på at han har vært... ja, veldig egosentrisk. 

Likevel forstod Vibeke hvorfor det måtte være slik, og hun skrøt av sin daværende ektemann. 

- Det er vel de kvalitetene man trenger for å nå dit han har nådd også. Dette har jeg hatt respekt for, men i visse perioder har jeg ikke taklet det. Samtidig må det understrekes at vi ikke har hatt en vanlig hverdag før for to år siden. Daniel er jo en fantastisk fyr, og så lenge det er mer pluss enn minus, er vi der, sa Vibeke i Mann.

Stilte lettkledd i Mann
Vibeke stilte svært lettkledd både på forsiden og over flere sider inne i herremagasinet. Hun har den siste tiden stått stadig stødigere på egne ben og trådt ut av skyggen til den mer kjente ektemannen Daniel Franck.

Mens Daniel var på det mest aktive som snøbrettkjører, valgte Vibeke å være hjemmeværende. Etter å ha latt mann og barn gå foran i mange år begynte hun å vie mer tid til sin egen karriere for et par år siden.

Hun har jobbet som værdame for TVNorge og har to år på rad ledet Frøken Norge-finalen for samme kanal. Nå har hun sin egen yogaspalte i KK og tar for tiden journalistutdanning.

- Det var et bevisst valg, Daniel reiste 250 døgn i året og jeg måtte i stor grad ta meg av Sophie. Jeg sa til meg selv at nå setter jeg meg på hylla mens han er på topp, og så prøver jeg meg når den tid kommer. Den tiden er her.
- Skal være lykkelig
Til Seher.no har Vibeke tidligere sagt at hun tar ting som det kommer og at hun ikke vet hvor hun er om fem år, men én ting var hun sikker på:

- Jeg skal sørge for at jeg er lykkelig.

Seher har ikke lyktes å komme i kontakt med Vibeke Klemetsen i forbindelse med denne saken.

LES OGSÅ: Daniel og Vibeke klinte til på etterfesten