HEIER PÅ INGVAR: Gaute Ormåsen tror Ingvar Olsen slår Jørn Trollebø Kvalheim i kveldens Idol-finale. Foto: Fame Flynet
HEIER PÅ INGVAR: Gaute Ormåsen tror Ingvar Olsen slår Jørn Trollebø Kvalheim i kveldens Idol-finale. Foto: Fame FlynetVis mer

- Han har truffet en nerve hos publikum

Tidligere Idol-finalist Gaute Ormåsen er ikke i tvil om hvem han tror vinner kveldens Idol-finale.

SEOGHØR.NO: For 11 år siden sto Gaute Ormåsen på scenen under Norges første Idol-finale. Som konkurrent hadde han dagens Idol-dommer Kurt Nilsen.

Fredag kveld er det klart for en gutte-reprise av finalen i 2003.

Da gjør kompisene Ingvar Olsen og Jørn Trollebø Kvalheim opp om tittelen Norges nye Idol.

- For den videre karrieren tror jeg ikke det er så viktig hvem som vinner. Idol gjør at du får en kjent ansikt og nye muligheter, men det er hva man gjør ut av mulighetene som er viktig. Det gjelder å finne på noe lurt, sier Gaute til Seoghør.no.

- Viktig med realistiske forventninger

I 2003 måtte han som kjent gi tapt mot Kurt Nilsen, som etterpå gikk til topps i World

POPULÆR ARTIST: Gaute Ormåsen tapte for 11 år siden Idol-finalen til Kurt Nilsen. Siden har han blant annet vært med i Melodi Grand Prix og gitt ut flere album.
POPULÆR ARTIST: Gaute Ormåsen tapte for 11 år siden Idol-finalen til Kurt Nilsen. Siden har han blant annet vært med i Melodi Grand Prix og gitt ut flere album. Vis mer

Idol og etablerte seg som en av landets mest populære artister. Parallelt har Gaute selv gradvis stablet en solid musikkarriere på beina.

- Jeg tror det er viktig å ha noen realistiske forventninger til livet etter Idol. Er ambisjonene å bli verdensstjerne, kan skuffelsen fort bli stor.

- Men er man fornøyd med å få flere jobber enn man hadde før programmet, kan det bli en veldig hyggelig opplevelse, sier Gaute.

- Magefølelsen sier Ingvar

Han er for tiden ute på juleturne med blant andre Cecilia Vennersten og Christian Ingebrigtsen, men har fulgt Idol gjennom høsten. 

I morgen tror han sjarmøren Ingvar fra Kvaløya i Troms gjør det han selv ikke klarte i for 11 år siden: å vinne Idol.

- Magefølelsen sier Ingvar. Han har gjort noe gode låtvalg og truffet en nerve hos TV-publikummet. Men uansett hvem som vinner, så ønsker jeg begge to lykke til! avslutter den hyggelige brummunddølen.

Idol-ekspert Stian Røsvik Bjørstad i spillselskapet ComeOn sier seg enig med Gaute.
- Det blir jevnt, men Ingvar virker å være mer populær enn Jørn og har vært den beste artisten av de to sesongen sett under ett, sier Røsvik Bjørstad til Seoghør.no.
 
Odds på vinner av Idol 2014
 
Comeon.com
Ingvar Olsen 1,55
Jørn Trollebø Kvalheim 2,30
 
Unibet
Ingvar Olsen 1.50
Jørn Trollebø Kvalheim
 
Mobilbet
Ingvar Olsen 1,52
Jørn Trollebø Kvalheim 2.30

LES OGSÅ: Nå vil Nobel-vertinnen bli mamma