Martin Johnsrud Sundby

- Han har ligget ti dager på intensivavdelingen

Martin Johnsrud Sundbys far ble skadd i en jaktulykke.

STÅR OVER SAMLING: Martin Johnsrud Sundby blir ikke med landslaget til Molde etter farens ulykke. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STÅR OVER SAMLING: Martin Johnsrud Sundby blir ikke med landslaget til Molde etter farens ulykke. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble det kjent at Martin Johnsrud Sundby (34) ikke blir med til Molde på samlingen med langrennslandslaget. Han og familien har nemlig hatt nok å holde i selv den siste tiden.

Atletens far, John Erik Sundby (64), ble nemlig skadd i en jaktulykke, og måtte fraktes til Ullevål sykehus i helikopter.

- Det var en veldig ugrei fallulykke, og krevende redningsarbeid i dårlig vær. Situasjonen var litt kritisk en periode, forteller Martin Johnsrud Sundby til TV 2.

Ifølge Varden var det en mann i 60-årene fra det sentrale Østlandet som hadde fått skader i ansiktet og ble fraktet til Ullevål sykehus med Sea King. Ifølge politiet hadde han mistet mye blod. Det tok hele fire timer for helsepersonell å komme frem til den skadde jegeren.

Roser sykehuset

Ulykken skjedde for en stund siden, og faren ligger fortsatt på sykehus.

- Han har ligget ti dager på intensivavdelingen på Ullevål sykehus. De siste to dagene har vært gode, og han er nå tilbake til seg selv igjen. Det er utrolig godt, sier Martin til kanalen, og fortsetter:

- Skadene kan ta litt tid å lege, men han er i de aller beste hender på Ullevål sykehus - makan til proffe folk. Familien og jeg er svært ydmyke og takknemlige overfor alle som har vært med både i redningsarbeidet og i prosessen på sykehuset, følger 34-åringen opp.

Som følge av skaden, blir ikke Martin med på den kommende samlingen i Molde med resten av landslaget. Trener Eirik Myhr Nossum sier til kanalen at de har full forståelse for det.

Hyllet sønnen

John Erik Sundby har hele tiden vært en av Martins største fans, og har flere ganger uttalt seg om sønnens idrettsprestasjoner.

I 2016, etter dopingsaken den sommeren, fikk han se sønnen havne på pallen igjen. Det var stort.

- Det var selvfølgelig en helt fantastisk opplevelse. Hele familien er svært lettet og rørt over at han har fått vist sin styrke både fysisk og mentalt. Jeg er både stolt og imponert over hvordan han har klart å holde fokus på det sportslige gjennom denne høsten. Han har taklet et ekstremt press, sa John Erik Sundby til VG.

LES OGSÅ: - Det var ikke kjærlighet ved første blikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer