Harvey Weinstein-skandalen:

- Han har lagt seg inn på klinikk for sex-avhengige

Den skandaleombruste Hollywood-produsenten Harvey Weinstein gjør som Scott Disick og Ozzy Osbourne.

I HARDT VÆR: Filmprodusent Harvey Weinstein, her avbildet med «Gossip Girl»-stjernen Blake Lively i 2011, skal ha brutt sammen og sjekket inn på sex-rehab denne uken. Foto: Billy Farrell Agency/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
I HARDT VÆR: Filmprodusent Harvey Weinstein, her avbildet med «Gossip Girl»-stjernen Blake Lively i 2011, skal ha brutt sammen og sjekket inn på sex-rehab denne uken. Foto: Billy Farrell Agency/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Forrige uke avslørte The New York Times at Hollywoods kanskje mektigste mann, filmprodusenten Harvey Weinstein (65), anklages for å ha seksuelt trakassert kvinner i bransjen gjennom tre tiår.

Nå har en rekke kjendiskvinner stått fram med sine historier om sextrakassering og antasting fra Weinsteins side, deriblant Gwyneth Paltrow (45) og Angelina Jolie (42).

«James Bond: Spectre»-stjernen Léa Seydoux (32) har fortalt at 65-åringen angivelig kastet seg over henne i Paris i 2012, og ifølge Daily Mail forteller Cara Delevingne (25) nå om en lignende episode på et hotellrom.

Store stjerner som Meryl Streep (68) og George Clooney (56) har fordømt Weinstein, og kona hans, Georgina Chapman (41), har bestemt seg for å skilles.

Det store mediefokuset og de stadige, grove anklagene ser nå ut til å ha blitt for mye for Harvey Weinstein.

- Jeg trenger hjelp

Ifølge TMZ brøt filmmogulen sammen hjemme hos en av døtrene sine i Los Angeles på dagtid onsdag 11. oktober. Datteren hans skal ha ringt nødnummeret 911 fordi hun fryktet for farens mentale tilstand.

Like etter klokken 15 lokal tid, forlot Weinstein datterens hus.

- Jeg gjør mitt beste. Det går ikke bra med meg, men jeg prøver. Jeg trenger hjelp, folkens, svarte filmprodusenten da en av paparazzifotografene utenfor huset spurte hvordan det går med ham.

MEKTIG MANN: Harvey Weinstein sammen med skuespillerparet Channing Tatum og Jenna Dewan på festen etter «The Hateful Eight»-premieren i L.A. i 2015. Foto: Michael Buckner/ Variety/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
MEKTIG MANN: Harvey Weinstein sammen med skuespillerparet Channing Tatum og Jenna Dewan på festen etter «The Hateful Eight»-premieren i L.A. i 2015. Foto: Michael Buckner/ Variety/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Hollywood-profilen tilføyde at han håper på å bli tilgitt for det han har gjort:

- Vet dere hva? Vi begår feil, alle sammen. Jeg håper på en ny sjanse, OK?

Og på vei inn i en ventende bil, påpekte Weinstein at han «alltid har vært hyggelig» mot paparazzifotografene, i motsetning til andre i Hollywood, som har «behandlet dem som dritt».

Sjekket inn på kjendis-rehab

Etter at Harvey Weinstein forlot datterens hjem i Los Angeles, gikk han ifølge TMZ ombord et privatfly på Van Nuys Airport. Nettstedet skriver at flyet hadde kurs for Arizona, nærmere bestemt byen Wickenburg.

Wickenburg ligger ikke langt unna rehab-senteret The Meadows Clinic, der man kan legge seg inn for å bli behandlet for blant annet sexavhengighet, gambling og rusmisbruk.

Ifølge RehabCenters.com, The Telegraph og NewsDay skal blant andre supermodell Kate Moss, Halle Berrys eksmann Eric Benét, Mike Tyson, Selena Gomez, Tiger Woods, Elle Macpherson og Robbie Williams ha vært innlagt på The Meadows.

NÆRE BÅND: Harvey Weinstein sammen med Halle Berry i 2010. Nå skal han ha sjekket inn på samme klinikk som eksmannen hennes er blitt behandlet ved. Foto: Joe Schildhorn/ BFA/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
NÆRE BÅND: Harvey Weinstein sammen med Halle Berry i 2010. Nå skal han ha sjekket inn på samme klinikk som eksmannen hennes er blitt behandlet ved. Foto: Joe Schildhorn/ BFA/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Først meldte TMZ at Harvey Weinstein skulle fly til en behandlingsklinikk i Europa, og ifølge Daily Mail ble det antatt at han kom til å sjekke inn på et behandlingssenter i Sveits.

Den britiske tabloidavisen spekulerer i at valget om å reise til Arizona i stedet, ble tatt i siste øyeblikk. Ifølge Daily Mail har FBI dessuten innledet etterforskning mot Weinstein, men det er ukjent om det har innvirket på valget hans om å bli i USA.

- Jeg liker bare sex

Ifølge TMZ søker Harvey Weinstein behandling for både sexavhengighet og andre atferdsproblemer. Filmprodusenten, som har fått sparken fra sitt eget selskap, er imidlertid ikke alene om å trenge slik behandling.

I 2008 fortalte «X-Files»-stjernen David Duchovny (57) om sin sexavhengighet, og at han hadde lagt seg inn på en klinikk for å få behandling.

- Jeg har frivillig lagt meg inn på et rehabiliteringssenter for sexavhengighet. Jeg ber om at dere respekterer privatlivet til min kone og mine barn mens vi prøver å håndtere situasjonen som en familie, sa han til People via sin advokat den gang.

Black Sabbath-vokalist Ozzy Osbourne (68) har vært utro mot kona Sharon (65) en rekke ganger, og i 2016 ble det kjent at han ble behandlet for sexavhengighet.

Også den utagerende «Keeping Up With The Kardashians»-stjernen Scott Disick (34) skal ha slitt med sexavhengighet, i tillegg til rus- og alkoholmisbruk.

Scott Disick i Kardashian-familien måtte på sykehus etter å ha drukket for mye alkohol. Video licensed from Splash TV Vis mer

Reality-profilen, som nå kobles til kjendisdatter Sofia Richie (19), skapte overskrifter da han innrømmet sexavhengigheten sin i et promoklipp for tv-serien denne våren.

Noen måneder senere gikk Disick imidlertid ut og tilbakeviste det hele, i et intervju med E!News:

- Jeg synes det er litt frekt at alle kaller meg for sexavhengig. Jeg liker sex, men jeg er ikke sexavhengig. Det sier jeg i en spøkefull tone i serien, og nå får jeg stempel som sexavhengig og det stemmer ikke, sa han den gang.

LES OGSÅ: Ben Affleck innrømmer å ha befølt kollega på TV