- Han har ikke forandret seg i det hele tatt

24 år gamle Kygo har hatt kometkarriere og ble kåret til årets spellemann. Søstrene tok imot prisen for lillebroren og mener at all suksessen ikke har gått ham til hodet.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det var knyttet stor spenning til hvem som ville bli kåret til «årets spellemann» under utdeling av Spellemannsprisen lørdag kveld.

Kyrre Gørvell-Dahll (24), bedre kjent som Kygo, stakk av med den gjeveste prisen.

Kygo har på kort tid gjort komet-karriere og har blant annet opptrådt hos den amerikanske talkshow-verten Ellen DeGeneres. Han var nominert til «årets musikkvideo», «årets nykommer», «årets produsent», i tillegg til to nominasjoner i kategorien «årets låt».

Søstrene tok imot prisen

Kygo har den siste tiden har vært i USA og holdt konserter. Det var Kygos søstre Jenny og Johanne Gørvell-Dahll som tok imot prisen.

- For å være ærlig så er det vanskelig å svare på hvordan det er at han er så berømt. Fordi han er helt den samme når vi er sammen. Han har ikke forandret seg i det hele tatt etter suksessen. Men noen ganger merker vi jo at folk kjenner oss igjen på grunn av samme etternavn og sånn da, sier søstrene til Seoghør.no.

ÅRETS SPELLEMANN: Den unge artisten Kygo ble kåret til årets spellemann. Han hadde flest nominasjoner før utdelingen, men var ikke selv tilstede for å ta imot prisen. Søstrene Jenny og Johanne tok imot prisen på lillebrorens vegne.  Foto: NTB scanpix/Andreas Fadum
ÅRETS SPELLEMANN: Den unge artisten Kygo ble kåret til årets spellemann. Han hadde flest nominasjoner før utdelingen, men var ikke selv tilstede for å ta imot prisen. Søstrene Jenny og Johanne tok imot prisen på lillebrorens vegne. Foto: NTB scanpix/Andreas Fadum Vis mer

I fjor var det Nico og Vinz som vant hedersprisen og overrakte prisen til Kygo i USA.

- Jeg må bare si tusen takk til absolutt alle. Takk til dere to. Takk til min familie og alle venner som har støttet meg fra begynnelsen. Det er utrolig stort, sa Kygo i en forhåndsinnspilt video.

TAR VERDEN MED STORM: Kygo har til og med opptrådt på "The Ellen DeGeneres Show".
TAR VERDEN MED STORM: Kygo har til og med opptrådt på "The Ellen DeGeneres Show". Vis mer

Favoritter

2015 var et spennende år i norsk musikkbransje og det var flere kandidater som stakk seg frem. Det ble på forhånd spekulert i om Susanne Sundfør (29) ville vinne. Hun har gjort stor suksess i året som gikk og fikk flere priser under lørdagens utdeling, blant annet «beste popsolist».

Dersom pop-tvillingene Marcus og Martinus hadde vunnet, ville de med sine 13 år blitt tidenes yngste vinnere. Marcus og Martinus var nominert i kategorien «årets popgruppe», «årets låt» og «årets nykommer».

Årets vinnere:

Årets spellemann - Kygo
Årets nykommer - Aurora
Årets musikkvideo - Karpe Diem «Hvite menn som pusher 50»
Barnemusikk - Maj Britt Andersen «Væla omkring»
Popsolist - Susanne Sundfør «Ten Love Songs»
Årets album  - Susanne Sundfør «Ten Love Songs»
Årets produsent - Susanne Sundfør «Ten Love Songs»
Elektronika/dancemusikk - André Bratten «Gode»
Urban - Arif «High End/Asfalt»
Rock - Beglomeg - Eurokrjem»
Tekstforfatter — Odd Norstoga - «Dette landet»
Popgruppe - Bow to Each Other - «My heart is a target»
Årets låt - Kygo - «Stole the show feat. Parson James»
Hederspris - Tommy Tee

LES OGSÅ: - Hun har veldig bra utringning

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer